Burdur Beji İzmir'de Tanıtıldı

Burdur bejinin İzmir'de düzenlenen "19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı"nda tanıtıldığı bildirildi.

Burdur bejinin İzmir'de düzenlenen "19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı"nda tanıtıldığı bildirildi.

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Kültürpark'ta açılan ve 30 Mart'a kadar sürecek fuarda Burdur'u, Vali Nurettin Yılmaz, Burdur Sanayi Ticaret Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Naci İlçi, Burdur Sanayi Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Gür ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Koordinatörü Mehmet Candan'ın temsil ettiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Vali Yılmaz'ın fuarda stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldığı ve sektörün gelişimi adına fikir alışverişinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Burdur mermer sanayicileri dünyanın 38 ülkesinden gelen yabancı firma temsilcileriyle görüşmeler yaparak Burdur bejini tanıtırken, aralarında Çinlilerin de olduğu birçok yabancı firmayla bağlantı sağladı. Yeni taş örneklerinin ilk tanıtımının yapıldığı, en yeni teknoloji ürünlerinin sektör temsilcileriyle ilk kez buluştuğu ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sergilendiği fuar, aralarında Burdur'un da bulunduğu tüm katılımcılara ve doğaltaş sektörüne önemli iş olanakları sunacak."

Bu arada fuarda mermer ve doğaltaş, fabrika makineleri, ocak-iş makineleri ekipmanları ve sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünlerin sergileneceği bildirildi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: