Burdur Belediye Başkanı Akkaya:

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yapımı süren Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni mayıs ayında hizmete sokacaklarını bildirdi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yapımı süren Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni mayıs ayında hizmete sokacaklarını bildirdi.

Akkaya, yeni otogar inşaatının bulunduğu bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, otogar inşaatının gecikmesinin belediyeden kaynaklanan bir durum olmadığını söyledi.

İstenmeyen bazı durumlardan dolayı otogarın tamamlanma sürecinin uzadığını belirten Akkaya, "Önceki sözleşmemize göre proje 2.5 yılda tamamlanacaktı. Ancak önceki müteahhidimiz bu şartları gerçekleştiremedi. Bunun bizimle ya da maddi sorunlarla bir alakası yok. Yaklaşık 2 yıl bir gecikmemiz oldu ve şimdi yeni bir ihale yaptık. Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni mayıs ayında hizmete sokacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Otogarın bağlantı yolları hakkında da bilgi veren Akkaya, hava şartlarına rağmen hummalı bir çalışma yapıldığını kaydetti.

Antalya'dan Burdur'a gelen otobüslerin alt geçit bağlantısıyla otogara gireceğini anlatan Akkaya, "Önümüzdeki yılın nisan ayında bağlantı yolları da bitmiş olacak. Buradaki çalışmalar basit çalışmalar değil. Alt geçide harcanan para garaja harcanan para kadar. Alt geçit ve bağlantı yolları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor" diye konuştu.

Akkaya, otogarda 20 yazıhane, 20 dükkan, 24 adet otobüs peronu bulunacağı, otogarın ön kısmına yeşil alan çalışması ile bir havuz yapılacağını söyledi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: