Burdur Belediye Başkanı Akkaya:

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Belediyenin tek kuruşunu gereksiz şekilde harcamadım, harcattırmadım. Hemşehrilerimin emanetine halel getirmedim" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Belediyenin tek kuruşunu gereksiz şekilde harcamadım, harcattırmadım. Hemşehrilerimin emanetine halel getirmedim" dedi. Akkaya, CHP İl Başkanı Süleyman Erman'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalar üzerine düzenlediği basın toplantısında, 10 yıldır vatandaşlara daha iyi hizmet etmenin gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Bu süre zarfında hiçbir zaman mazeret üretmediklerini, belediyenin mazeret üretme yeri değil, çözüm üretme yeri olduğunu vurgulayan Akkaya, bazı hizmetlerin gecikmesinin hukuk sürecinin işlemesinden kaynaklandığını belirtti. Burdur'da 2007 yılından bu yana doğalgaz çalışması olduğunu, kentin yüzde 90'ından fazlasına doğalgazı ulaştığını anlatan Akkaya, "Dolayısıyla yollarımızda bozulmalar oldu. Halkımızın haklı serzenişleri ile karşılaştık. Bozulan yollarımızı hızlı bir şekilde asfaltladık. Asfaltlamaya devam ediyoruz. Geçen yıl 100 kilometre, bu yıl da bugüne kadar 150 kilometreye yakın sıcak asfalt döktük. Bütçe imkanlarıyla 10 yıla yaymamız gereken sıcak asfalt çalışmalarını 2 yıla sığdırdık" diye konuştu. Akkaya, kültür merkezi sahası, hal tesisleri alanı, katı atık ve geri dönüşüm alanı, Şeker Meydanı, İstasyon Parkı, çok sayıda yol ve yeşil alanın kendi dönemlerinde kamulaştırıldığını, 7 dönüm olan Hayvan Pazarı'nı 120 dönüme çıkardıklarını belirti. Belediye bünyesindeki BAHTAŞ ve BİMTAŞ şirketlerinin içinin boşaltıldığının iddia edildiğini dile getiren Akkaya, şöyle devam etti: "İçinin boşaltıldığı falan yok. Orası bir işletme. İşletmelerin her zaman için karı, zararı, alacağı, borcu olabilir. Aksine şirketlerimizin piyasaya borcu yok. Takipli alacakları var. Son 2 yılda edindiği iş makineleri, beton santrali ve irili ufaklı taşıma araçları gibi demirbaşları bulunuyor." Akkaya, 2004 yılında halkın teveccühü ile belediye başkanı seçildikten sonra yaklaşık 10 yıldır görevi büyük bir onurla yerine getirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Akkaya, "Belediyenin tek kuruşunu gereksiz şekilde harcamadım, harcattırmadım. Hemşehrilerimin emanetine halel getirmedim" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: