Burdur itfaiyesi eğitimlere devam ediyor

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından eğitim çalışmalarını sürdürüyor. İtfaiye Müdürlüğü Burdur Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Yıldız Silah Fabrikası'nda bu yıl ki onüçüncü yangın tatbikatını gerçekleştirdi.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Özban yangınların çıkma sebeplerinin başında % 97 oranı ile insan faktörünün olduğunu belirtti. Özban Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 2004 yılından bu yana yaptıkları eğitim çalışmaları ile 30 bin kişiye yangın ve yangından korunma eğitimi verdiklerini belirterek "Amacımız vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve çıkabilecek yangınların sayısını minimuma indirmek. Eğitimlerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Yangınla mücadele noktasında okullara, resmi kurum ve özel işletmeler ile halkımıza yönelik yangın güvenlik önlemleri, yangın çıkması durumunda yapılacak müdahale ve hareket şekilleri konusunda bilinçlendirme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Reklam
Reklam

İtfaiye Çavuşu Mehmet Ali Ballak'ta çıkabilecek yangınlar ve yangına ilk müdahale konusunda işçileri bilgilendirdi. Çıkan yangının bir şekilde söndürüleceğini kaydeden Ballak "bu eğitimlerdeki amacımız yangın çıkmasını engellemek" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül İşyeri sahibi Adem Kuzu’ya Yangın Eğitimi kitabı hediye etti. Fabrika bahçesinde çıkarılan temsili yangın işçiler tarafından söndürüldü.

Mesut Madan / Burdur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: