Burdur Ticaret Borsası Başkanı Başar:

Burdur Başkanı Yılmaz Başar, hayvanlara yedirilen yemin kaliteli olup olmadığını belgelemek zorunda olduğunu, bununla ilgili ilerleyen günlerde çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Burdur Başkanı Yılmaz Başar, hayvanlara yedirilen yemin kaliteli olup olmadığını belgelemek zorunda olduğunu, bununla ilgili ilerleyen günlerde çalışma başlatacaklarını bildirdi. Başar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan BTB Başkanı Başar, çağın bilgi çağı olduğunu, hayvancılık konusunda üreticilerin bilgilendirilmesi gerektiğini, bunun için de MAKÜ'ye büyük görevler düştüğünü söyledi. MAKÜ Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarını çok önemsediklerini belirten Başar, "Biz, Ticaret Borsası olarak üretici ile laboratuvar arasındaki koordinasyonu sağlayacağız. diyemiyoruz" dedi. Burdur'da hayvanları besleme konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına işaret eden Başar, şöyle konuştu: "Burdur'da 200 binin üzerinde büyükbaş hayvan var. Bu kadar hayvanı ne ile beslediğini iyi bilmek gerek. Ben, Burdur Ticaret Borsası Başkanı olarak hayvanlara yedirilen yemin kaliteli olup olmadığını belgelemek zorundayım. İlerleyen günlerde bununla ilgili bir çalışmamız olacak. Burdur'da düve borsası oluşturmak gerek. Bununla ilgili de girişimlerde bulunacağız." MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ise Burdur'da küçümsenemeyecek sayıda büyükbaş havyan olduğunu kaydetti. Yetiştiricilere verilen yemlerin konsantre yem analizlerinin yapılıp yapılmadığının bilinmesi gerektiğine işaret eden Saatcı, "Yöreye uygun bir laboratuvar yaptık. Yağ ve protein analizi bir günde veriliyor. Laboratuvarımızda ayrıca bireysel rapor da veriliyor. Biz üniversite olarak size her türlü desteği vermeye hazırız. Hayvancılığa önem verirsek, o zaman sanayi Burdur'a gelir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: