Burdur Yemekleri Kitaplaştırıldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Şevkiye Kazan Nas, Burdur yemeklerinin anlatıldığı "Burdur Yemekleri ve Kültürü"

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Şevkiye Kazan Nas, Burdur yemeklerinin anlatıldığı "Burdur Yemekleri ve Kültürü" isimli kitap yazdı.

Burdur Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan kitapta, Ramazan ayı yemekleri, kurban ve adak yemekleri, kandil ve Muharrem ayı yemekleri, hacı yemekleri, mevlit yemekleri ve hatim duası yemeği başlıkları altında Burdur'a özgü yemeklerin tarifleri yer alıyor.

Kitapta ayrıca doğum ve çocukluk dönemlerindeki gelenek ve inançlarla ilgili yemekler, evlilik töreniyle ilgili pratikler, ölüm törenleriyle ilgili yemekler, uğurlama ve karşılama gibi törenlerle ilgili mutfak kültürü anlatılıyor. Kitapta, mutfak kültürüyle ilgili atasözleri ve deyimlere de yer veriliyor.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur'un gelenek göreneklerini koruyarak günümüze taşıyan illerden biri olduğunu belirterek, "Bu kitabın Burdur mutfak kültürünü yeni kuşaklara taşımada önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Kitap geçmişle geleceğin birbirinden kopmasını önleyici kaynak bir eser olmuş" dedi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: