Burdur'da 2. Altın Kitap Fuarı Açıldı

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kaynak Yayıncılık tarafından 49. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen...

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kaynak Yayıncılık tarafından 49. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen 2. Altın Kitap Fuarı, Öğretmenevi Fuayesi'nde açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Nurettin Yılmaz, kitap okumanın sonuçlarının Burdur’da fazlasıyla görüldüğünü söyledi. Yılmaz, “Eğitimcisinin çok olduğu, üniversite sınavı dahil tüm sınavlarda öğrencilerinin başarıdan başarıya koştuğu, sanayicisinin, köylüsünün, kentlisinin kitap okumaya hevesli olduğu bir şehirde yaşıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Evine kesinlikle korsan kitap ve CD girmediğini vurgulayan Yılmaz şunları ifade etti: “Benim evime korsan kitap ve CD kesinlikle girmez. Birçok sanatçımızın korsan yüzünden kitaplarını basamadıkları, CD’lerini satamadıklarını ve bunun sonucunda da zarar ettiklerini, bu zararın sonucunda da üretemez hale geldiklerini görüyoruz. Korsanı besleyen bizleriz. Kitap pahalı geliyorsa gelin kütüphanemizden alın.”

Kitap okumamanın insanın toplumla ve kendisiyle barışık olması anlamına geldiğini ifade eden İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır da “Altın Kitap Fuarı'nın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fuara 20 yayınevi ve bin 200 civarında kitapla start vermiş bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Fuarda çok güzel kitaplar bulunduğunu anlatan ilköğretim öğrencisi Erkam Kılınç, yüzde 25 indirim olduğu için kitap aldığını söyledi.

1 Nisan'a kadar açık kalacak fuarı vatandaşlar her gün saat 10.00 ve 21.00 arasında gezebilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: