‘Burdur'da 2011 verimli geçti, 2012'de yatırımlara devam’

Burdur Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda Burdur'da 2011'in verimli geçtiği, 2012’de de yatırımlara devam edileceği vurgulandı.Vali...

Burdur Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda Burdur'da 2011'in verimli geçtiği, 2012’de de yatırımlara devam edileceği vurgulandı.
Vali Süleyman Tapsız, 2011 yılının Burdur'a yapılan yatırımlar açısından verimli geçtiğini söyledi.
Özeren Otel’de düzenlenen basın toplantısında, Vali Tapsız ve daire amirleri 2011 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantının açılışını yapan Vali Tapsız, konuşmasına ölümünün 75'inci yıl dönümü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatarak başladı. 2011 yılında çeşitli sektörlerde 262 proje yürütüldüğünü ve bu projelerin toplam bedelinin 825 milyon TL olarak belirlendiğini belirten Vali Süleyman Tapsız, “Bu bedelin 225 milyon 225 bin TL'si önceki yıllar harcaması olarak gerçekleşmiştir. 2011 yılı ödenekleri ise 200 milyon 172 bin TL'dir. 200 milyon 172 bin TL olan 2011 yılı ödeneğinden, Karayolları 84 milyon TL, Tarım 47 milyon TL , DSİ 21 milyon TL, Özel İdare 30 milyon 350 TL yatırım gerçekleştirmiştir. Böylece ilimizdeki 2011 yılı yatırım toplamı 182 milyon 350 bin TL ile nakdi gerçekleşme oranı yüzde 91 olmuştur.” dedi. Hazırlanan projelerle 2011 yılında Burdur'da yeni yatırım alanlarının da doğduğunu söyleyen Tapsız, “Özellikle güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etme yönteminin Burdur'da bu yıl içinde yaygınlaştı. Güneş enerjisi açısından Burdur'u bir merkez olacak.” şeklinde konuştu.
Toplantıda Burdur’da yapılan yatırımların neticelerinin de kısa sürede alındığını ve işsizlik sorununun en az yaşandığı iller arasında yer aldığına dikkat çekildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) rakamlarına göre Burdur'un Türkiye'deki işsizliğin en az olduğu iller arasında 5'inci sırada bulunduğunu söyleyen Tapsız, "Özellikle mermer konusunda önemli bir ilerleme kaydettik. Bugün mermercilikte ileride olan illeri bile geride bırakmış durumdayız. 5 bin kişi istihdam ediliyor ve hala mermer işiyle uğraşan yatırımcılar bana eleman konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar." diye konuştu.
Ardından daire müdürleri sorumlu oldukları alanla ilgili sunum yaptı. Sunumları takip eden Vali Tapsız toplantı sonunda genel değerlendirmede bulundu. Burdur’a ödenen bir kuruşun dahi boşa gitmediğini söyleyen Vali Tapsız, ilin her geçen yıl daha da geliştiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz