Burdur'da 700 Kişinin Katıldığı "Cumhuriyet Koşusu" Yapıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla yapıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla yapıldı. İstiklal Yerleşkesi parkurunda yapılan ve Eğitim Fakültesi öğrencileri ile MAKÜ personelinin katıldığı yarışma, bayanlar ve sağlıklı yaşam için kategorisinde 2 bin 500, erkekler kategorisinde ise 5 bin metrede gerçekleştirildi. Yarışmada bayanlar performans kategorisinde Şerife İpek Çakır birinci, Kübra Türe ikinci, Merve Süme üçüncü; erkekler performans kategorisinde Ferdi Uysal birinci, Mesut Ekin ikinci, Eray Demir üçüncü oldu. Sağlıklı yaşam için bayanlar kategorisinde Dudu Ağır birinciliği, Hülya Şahin ikinciliği, Esra Özyön üçüncülüğü; erkekler kategorisinde Abdulkadir Döner birinciliği, Metin Tuncer ikinciliği ve Ökkeş Kaya üçüncülüğü elde etti. Bu arada bazı öğrenciler yarışma sonunda fenalık geçirdi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı tarafından verildi. Rektör Saatcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen koşuya öğrencilerin yanı sıra üniversite personelini de dahil ettiklerini söyledi. Üniversite olarak ülkedeki gençlerin eğitiminden sorumlu olduklarını anlatan Saatcı, "Yeni bir üniversite olmanın arkasına saklanmadan elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize spor yapma imkanı sağlamanın mutululuğunu yaşıyoruz. Yakında yüzme havuzumuz da açılacak. Hem öğrencilerimiz hem halkımız faydalanabilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: