Burdur'da DASK Konferansı Düzenlendi

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, birinci derece deprem bölgesinde yer alan...

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, birinci derece deprem bölgesinde yer alan şehirde zorunlu deprem sigortasına teşvik için bir konferans düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) salonundaki konferansa katılan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Sekreteri Serpil Öztürk, konu hakkında bilgi verdi. Öztürk ayrıca AFAD’ın hatıra ormanındaki fidanlara can suyu döktü, MAKÜ Okul Öncesi Kreşi'ndeki çocuklara da kumbara dağıttı.

Burdur’un birinci derece deprem riski yaşayan iller arasında olduğunu belirten Genel Sekreter Öztürk, “Buna rağmen binaların sadece yüzde 16’sı deprem sigortalı. Bütün ilçelerinde deprem riski olan bir il için çok düşük oran. Burdurlu vatandaşlarımızın, çok az maliyeti olan deprem sigortasını yaptırmasını istiyoruz.” dedi. Burdurluların dikkatini deprem gerçeğine çekmeye devam edeceklerini söyleyen AFAD İl Müdürü Mehmet Oral da bu tür çalışmalarla halkın depreme karşı daha da bilinçleneceğini kaydetti. DASK kumbarası dağıtılan çocuklar ise para toplayıp deprem sigortası yaptıracaklarını ifade etti. Konferansa Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgedek, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral ve diğer ilgililer katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: