Burdur'da Deprem Konulu Konferans Düzenlendi

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Deprem bilincinin farkındalığını oluşturmak ve zorunlu deprem sigortası" konulu konferans düzenlendi.

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Deprem bilincinin farkındalığını oluşturmak ve zorunlu deprem sigortası" konulu konferans düzenlendi.

AK Parti Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, afet denilince ilk akla depremin geldiğini, Türkiye'nin yüzde 70'inin 1'inci, 2'inci ve 3'üncü derecede deprem bölgesinde bulunduğunu kaydetti.

Depremin yanı sıra sel baskınları ve heyelanların da Türkiye'de yaygın olarak görüldüğünü belirten Yıldırım, "Afetler konusunda hükümetimiz döneminde pek çok şey yapıldı. Son 10 yıl içinde Başbakanlık Afet Acil Durum Başkanlığı kuruldu ve Türkiye genelinde ciddi bir bilinçlendirme çalışması yapıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin afetler konusunda toplumu bilinçlendirici ve duyarlılığı artırıcı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Sekreteri Serpil Öztürk ise DASK'ın kar amacı olmadan çalıştığını söyledi.

DASK'ın tüm hedefinin sigortalı konutların havuzunu büyütmek olduğunu dile getiren Öztürk, bir deprem olduğu anda o havuzdan, ülke genelinde sigortalı olan ve ihtiyacı bulunan konutların zararlarını karşılamak olduğunu belirtti.

Konferansa Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgedek, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Burdur İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı, Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral ve ilgililer katıldı.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz