Burdur'da "Din Görevlileri Kitap Okuyor Projesi"

Burdur Müftülüğü kentte görev yapan din görevlilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Din Görevlileri Kitap Okuyor Projesi" başlattı. 

Burdur Müftülüğü kentte görev yapan din görevlilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Din Görevlileri Kitap Okuyor Projesi" başlattı. Proje kapsamında ilk okuma etkinliği, Burdur Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İl Müftüsü Osman Artan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okumanın insan için en kolay ve etkili öğrenme yolu olduğunu söyledi. "Bizler ilk emri 'Oku' olan bir dinin mensuplarıyız" diyen Artan, şöyle devam etti: "Bu emri doğru anlayan sahabe efendilerimiz ve ecdad, okumaya ve ilme büyük değer vermişler, ilim elde etmek için yolculuklar yapmış ve türlü sıkıntılara katlanmışlardır. Bunun neticesinde müstesna eserler meydana getirdiler. Günümüzde maalesef bizler türlü sıkıntılarla yazılan bu eserleri okumaktan bile aciziz." Artan, okuma oranlarına bakıldığında Türkiye'nin gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldığını bildirdi. Gelişmiş toplumların sahip oldukları bilgileri okumayla edindiğini ifade eden Artan, "Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında eğitimsizlik yer almaktadır. Günümüzde birçok kimse, okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğunlukla yararsız işlere harcamaktadır. Yüce dinimiz İslam ise cehalete karşı savaş açmıştır" dedi. Televizyon ve bilgisayarın toplumu esir aldığını, bu esaretten kurtulmak için Burdur Müftülüğü olarak proje hazırladıklarını anlatan Artan, şunları kaydetti: "Haftada bir gün din görevlilerimizle biraraya gelerek kendimize kitap okuma saati belirledik. Bu saatte görevlilerimiz yanlarında getirdikleri kitapları okuyorlar. Bunun yanı sıra müftü yardımcılarımız ve vaizlerimiz tarafından görevlilere tefsir ve hadis dersleri yapılacak. İnşallah bu uygulamamız başlangıç olur ve kitap okuma alışkanlığı tüm toplumda yaygınlaşır." Kitap okuma etkinliğine katılan din görevlileri ise projeyi camilerde ve evlerinde sürdürmeye çalışacaklarını dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: