Burdur'da "Gönül Elçileri Projesi" Tanıtım Toplantısı

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, sıkıntılı evlilikler ya da kazalar sonucu ailesi bakamayan ya da aile büyüklerinin vefat ettiği ortamdaki çocuklara

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, sıkıntılı evlilikler ya da kazalar sonucu ailesi bakamayan ya da aile büyüklerinin vefat ettiği ortamdaki çocuklara sahip çıktıklarını, bugünden sonra da sahip çıkacaklarını bildirdi.

Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gönül Elçileri Projesi" tanıtım toplantısında konuşan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, projenin özellikle kadınların gündeminde olması gerektiğini söyledi.

Kadınların çevrelerindeki ailelerle projeyi konuşmalarını ve tanıtmalarını isteyen Vali Yılmaz, "Söz konusu bizim evlatlarımızdır. Kendi evlatlarımıza bakarken bu çocukları da gözden uzak tutmamamız gerekiyor. Sıkıntılı evlilikler ya da kazalar sonucu ailesi kendisine bakamayan ya da aile büyüklerinin vefat ettiği ortamdaki çocuklarımıza sahip çıkıyoruz, bugünden sonra da sahip çıkacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Çocukların aile ortamını aradığını ve aile ortamında sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Vali Yılmaz, "Anne baba olarak birlikte veya ayrı ayrı kısa süreli de olsa evden uzaklaştığınızda çocuklarınızın o sürede ne kadar sıkıntı çektiklerini görebiliyorsunuz. Allah kimseyi anne babasız bırakmasın, kimseye de evlat acısı vermesin" diye konuştu.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Bayram Keskin, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımı bir süre için sağlanamayan çocukların verildiği, ücretli ya da gönüllü statüde çocuk bakımı yapan uygun aile ya da kişilere "koruyucu aile" denildiğini kaydetti.

Keskin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül elçileri" tanıtım toplantısının Ankara'da yapıldığını hatırlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Hatice Girgin ise sunumunda öz ailesi bulunan, öz ailesince bir süre için bakılamayan, çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş kız ya da erkek, sağlıklı ya da engelli, tek ya da kardeş olup durumunun koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu sosyal çalışmacı tarafından belirlenen çocukların, öz ailelerinden izin alınmak gerekmeksizin uygun kuruluşlara ya da koruyucu aileler yanına yerleştirilebildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Girgin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye'de sürekli ikamet eden 25-65 yaş aralığında, en az ilkokul mezunu ve düzenli gelire sahip kişilerin koruyucu aile olabileceklerini ifade ederek, "Evliler eşi ile birlikte, bekar tek olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurabilirler. Başvurusu kabul edilenler hakkında sosyal inceleme yapılır. Koruyucu aile yanına en fazla 3 çocuk yerleştirilebilir" dedi.

Muhabir: Gökmen Yüce

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz