Burdur'da İl Spor Merkezleri'nin Açılış Töreni Yapıldı

Burdur'da İl Spor Merkezleri'nin açılış töreni yapıldı.

Burdur'da İl Spor Merkezleri'nin açılış töreni yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü'nün koordinesiyle yaz tatilinde çocuklara çeşitli branşlarda eğitimin verilecek İl Spor Merkezleri'nin açılış töreni, Burdur Gazi Stadyumu'nda yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, yaptığı konuşmada, spor merkezlerinin çocuklar ve gençler için önemli olduğunu bildirdi.

Burdur'da da açılan merkezde 19 branşta 0-18 yaş aralığındaki çocuklara uzman eğitmenler tarafından eğitim verileceğini belirten Sancar, amaçlarının çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Spor yapma alışkanlığını kazanan genç nesilin fizik ve düşünce olarak sağlıklı bir birey olacağını kaydeden Sancar, şöyle devam etti:

"İl Spor Merkezleri'nin amacı, çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek. Alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, iyiyi ve güzeli takdir edebilen erdemli elit sporcular yetiştirmektir. Sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, Türk sporuna ve kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmaktır."

Spor yapmanın çocuklara sağlayacağı en önemli kazanımlarından birinin özgüven ve karar verme yeteneklerinin gelişmesi olduğunu dile getiren Sancar, "Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol, yaz kuran kurslarına katılan çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırma teması içermektedir" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, gençler tarafından karate ve judo gösterileri düzenlendi. Daha sonra "Action Team Karizma Show" tarafından da basketbol gösterisi yapıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: