Burdur'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası Burdur'un Karamanlı ve Ağlasun ilçelerinde düzenlenen etkinliklere kutlandı.

Kutlu Doğum Haftası Burdur'un Karamanlı ve Ağlasun ilçelerinde düzenlenen etkinliklere kutlandı.

Karamanlı Müftülüğü'nce Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans düzenledi. Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılan konferansa Kaymakam Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Tarran Güney, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Demir, Müftü Ramazan Avcı ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Ramazan Avcı, konuşmasında Hazreti Peygamber'in insanlık için önemine dikkati çekerek, O'na her çağda ihtiyaç olduğunu söyledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sarıcık, Hazreti Peygamber'in kardeşlik ahlakı ve hukuku konusunda bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Hazreti Muhammed'in kardeşlik ruhunun korunmasını istediğini hatırlatan Sarıcık, "Hepimiz topraktan yaratıldıysak, neden birbirimize üstün olalım. İnsanların en üstünü Allah katında en takvalı olanıdır. Yüce Allah'ın 1001 ismi vardır. Bu, bizim de 1001 kardeşliğimiz olduğu anlamına gelir. Yeryüzündeki en büyük düşmanlıklar bile Allah'ın iman nimetiyle kardeşliğe dönüşür. İnsanların en kötü olanı, şerrinden korkularak kendisine saygı gösterilendir" dedi.

Etkinlikte müftülük personeli tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

-Ağlasun-

Ağlasun Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ağlasun Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 6. Pilav Günü düzenlendi. Müftülük binası önündeki etkinliğe, Kaymakam Ramazan Kurtyemez, İl Müftüsü Osman Artan, Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, Milli Eğitim Müdürü Ali Kalay, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki etkinliğin ardından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu konferans salonunda "Hz. Peygamber'in kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı" konulu konferans verildi.

Reklam
Reklam

Programda, Bucak Kızılkaya Beldesi Merkez Cami İmamı Fahri Aslan Kur'an-ı Kerim okudu, ilahi dinletisi sunuldu.

Konferans sonunda vatandaşlara "Dinimizi öğreniyoruz" adlı kitap ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz