Burdur'da Orman Yangını

Burdur’un Bucak ilçesi Elsazı Köyü Boğaz Mahallesi’nde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Yangında...

Burdur’un Bucak ilçesi Elsazı Köyü Boğaz Mahallesi’nde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Yangında iki ev yandı, biri hafif yaralanan diğeri dumandan etkilenen iki kişi de ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bugün saat 12.30 sıralarında Elsazı Köyü Boğaz mevkiindeki ormanlık alanda başlayan yangına Burdur, Isparta ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 helikopter, arazöz ve çok sayıda orman işçisi ile köylüler müdahale etti. Yaklaşık 4 saat devam eden çalışma sonunda 4 ayrı noktada 25 hektar ormanlık alandaki yangın kısmen kontrol altına alındı.

Reklam
Reklam

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, yangın bölgesinde habercilere yaptığı açıklamada, yangının Boğaz Mahallesi’nde başladığını ve 3 ayrı noktaya sıçradığını belirtti. Hacıbektaşoğlu, yangında iki evin kullanılamaz hale geldiğini ifade ederek, “25 hektar ormanlık alan yangında zarar gördü. Orman işçilerimiz canla başla müdühale ediyor. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı” dedi.

Elsazı Köyü Muhtarı İbrahim Özçelik de evde oturduğunu belirterek şöyle konuştu: "haberlerde İstanbul’daki yangını gördüm, ardından telefonum çaldı, Boğaz Mahallesi’nde yangın çıktığı söylendi. Geldim baktım yangın büyük, yetkililere bilgi verdim. Köylülerin ve orman işçilerinin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Şu an 4 evin yandığını biliyorum. Yangında Süleyman Gökçe isimli bir vatandaşımız da evindeki yangını söndürürken hafif şekilde yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırıldı”

Öte yandan ismi öğrenilemeyen yaşlı bir kadının da dumandan etkilenerek ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: