Burdur'da Servis Sürücülerine Eğitim Verildi

Burdur'da, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla servis sürücülerine eğitim verildi.

Burdur'da, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla servis sürücülerine eğitim verildi.

Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime, 35 servis sürücüsü katıldı. Eğitimde servis sürücülerine trafikte uymaları gereken kurallar anlatıldı.

Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özuğur, öğrencilerin güvenli şekilde okulları ve evlerine gitmeleri amacıyla servis sürücülerine bir günlük eğitim düzenlediklerini söyledi.

Servis araçlarında daha önce gerekli kontrollerin yapıldığını ifade eden Özuğur, bugün verilen eğitimde araçlarda bulundurulması gereken malzemeler ve belgeler, çocukları taşırken hangi kurallara uyulması gerektiği ve yolculukta hangi tedbirlerin alınması gerektiği gibi konularının anlatıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Burdur'da 25 şehir içi ve 9 da köylerden gelen servis aracı bulunduğunu anlatan Özuğur, "Bugün toplam 34 servis sürücüsüne eğitim veriyoruz. Buradaki amacımız çocukların güvenli şekilde okullarına giderek eğitimlerini sağlamalarıdır. Yine eğitimlerini tamamladıktan sonra evlerine güvenli şekilde dönmeleridir. Servis sürücülerini bu hususla ilgili nasıl hareket edecekleri konusunda bilinçlendirme çalışmasında içindeyiz" dedi.

Eğitimler verildikten sonra da servis araçlarındaki denetimlerin devam edeceğini dile getiren Özuğur, "İnşallah kazasız ve belasız bir şekilde eğitim ve öğretim yılını tamamlarız" diye konuştu.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: