Burdur'da "temsili" Askerlik Töreni

Jandarma Teşkilatı'nın 175. yılı kutlamaları kapsamında Burdur Jandarma Alay Komutanlığı'nda engelli 14 vatandaş için temsili yemin töreni yapıldı.

Jandarma Teşkilatı'nın 175. yılı kutlamaları kapsamında Burdur Jandarma Alay Komutanlığı'nda engelli 14 vatandaş için temsili yemin töreni yapıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve engelli vatandaşlara yönelik temsili yemin töreniyle başladı. Temsili yemin törenine katılan engelli vatandaşlar adına konuşan Orhan Karayer, kendileri için çok özel bir yeri olan bu anlamlı güne katılanlara teşekkür etti. Asker ocağına gelmenin ve hayallerini süsleyen şerefli Türk askeri üniformasını giymenin gururu ve heyecanını yaşadıklarını anlatan Karayer, "Bize bu sevinci yaşatan başta Burdur İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere, tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi. Burdur Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca de askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal görev olduğunu söyledi. Engellilerin giydikleri üniforma ve ettikleri kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker olduklarını belirten Koca, "Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli bir neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, JandarmaTeşkilatına, size ve ailelerinize hayırlı olsun" diye konuştu. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara terhis belgeleri ve hediyeleri verildi. Tören, engellilerin aileleriyle yediği yemeğin ardından sona erdi. Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve engelli aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: