Burdur'daki Göletlere 30 Bin Pullu Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

 Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "2013 yılı balıklandırma programı" kapsamında kentteki göletlere 30 bin yavru pullu sazan balığı bırakıldı. 

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "2013 yılı balıklandırma programı" kapsamında kentteki göletlere 30 bin yavru pullu sazan balığı bırakıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, balıklandırma programı çerçevesince Burdur'daki bazı göletlere 30 bin pullu yavru sazan bırakıldığını kaydetti. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden getirilen yavru sazanların il müdürlüğü teknik personeli tarafından göletlere bırakıldığını belirten Erkal, "Balıklandırma çalışması ile su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin arttırılması ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz. Gelecek nesil ve zamanlara su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir" ifadesini kullandı. Erkal, amatör su ürünleri avcılığı yapacak vatandaşların bir takım oltada üç iğneyi geçmeyecek şekilde en fazla dört olta takımı ile avcılık yapabileceğine dikkati çekti. Bölgedeki göl ve göletlerde 15 Mart-15 Haziran tarihlerinde av yasağı, diğer zamanlarda boy ve adet yasağı uygulandığını vurgulayan Erkal, göletlerdeki balıkların en az bir kere üremesinin sağlanabilmesi için olta balıkçılığı yapan vatandaşların boy yasağına riayet etmesi gerektiğini bildirdi. Özellikle sazan balığı için 40 santimetreden küçüklerin avlanılmaması, yanlışlıkla oltalarına takılan küçük boydaki balıkların itinayla iğneden çıkararak zarar vermeden ait olduğu suya bırakılması gerektiğini ifade eden Erkal, şöyle devam etti: "Amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşlardan önemli bir isteğimiz de bir yerde tutulan balıkların başka bir yere bırakılmamasıdır. Çünkü bu durum yarardan çok zarar vermektedir. Bunun bir örneği de göl ve göletlere gelişigüzel bırakılan ve tehlikeli bir tür olan halk arasında Çin sazanı veya takoz diye anılan havuz balığıdır. Bu balık diğer balık türlerinin neslini tehdit etmiştir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: