Burdur'da bir atölyede üretilen keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletleri, Almanya üzerinden dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.
Burdur Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir atölyede yaylı sazlar üretimi yapan Erkan Küçükkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllar Almanya'da yaşadığını ve burada müzik aletleri üretimi üzerine çalıştığını anlattı.
Almanya'daki bilgi ve birikimi ile Burdur'a gelerek bir atölye kurduğunu belirten Küçükkaya, bu atölyede 21 yıldır keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletleri ürettiğini ifade etti.
Atölyesinde ürettiği yaylı sazların gövdesinin, Almanya'dan getirilen ladin ağacından, sırtı ve salyangozunun kelebek ağacından, diğer bölümlerinin ise abanoz ağacından yapıldığını belirten Küçükkaya, "Bu ağaçlar 6 yıl kurutulmalarının ardından kullanılabiliyor. Üretilen yaylı sazların üzerine 22 kat cila sürülüyor. Yaylı sazlarımızda doğal reçineyi kaynatarak elde ettiğimiz cilayı kullanıyoruz" dedi.
Küçükkaya, 7 kişinin çalıştığı atölyede yılda 500-600 civarında yaylı saz ürettiklerini kaydetti. Bu müzik aletlerinin Almanya üzerinden, ABD, Fransa ve Avustralya'nın da arasında bulunduğu birçok ülkeye gönderildiğini ifade eden Küçükkaya, şöyle konuştu:
"Ürettiğimiz yaylı sazların fiyatı, kullanılan ağacın kalitesi ve işçiliğine göre değişiyor. En ucuz kemanın fiyatı, 2 bin liradan başlıyor. Üst limiti ise yok. Müzik aletlerini müşterinin isteği üzerine cilalı, beyaz ya da telli olarak yapıyoruz. Personelimizle yaklaşık 15 yıldır birlikte çalıştığımız için, hepsi konusunda uzman oldu. Üretimimizi tamamen ince el işçiliği ile yapıyoruz."
Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz