Burhan-Der'in Kutlu Doğum programlarına büyük ilgi

Burhan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Burhan-Der), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İzmir’in çeşitli semtlerinde etkinlikler...

Burhan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Burhan-Der), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İzmir’in çeşitli semtlerinde etkinlikler düzenledi. Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda, Yrd. Doç. Dr. Veli Öztürk de Bayraklı Belediyesi Gümüşpala Düğün Salonu’ndaki programa katıldı. Katılımın yoğun olduğu programlarda ana tema birlik, beraberlik ve kardeşlik oldu.

DEÜ İlahiyat Fakültesi'ndeki program, Hafız Fatih İmdat’ın okuduğu Kur'ân ile başladı. Etkinliğe Karabağlar İlçe Müftüsü Abdülcebbar Altun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Marangoz, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Eğitimci yazar Vakkasoğlu, "Hz. Muhammed (SAV)'in Örnek Aile Hayatı ve Kardeşlik Hukuku" konulu bir konferans verdi. Aile hayatında Muhammedî bir gönüle ihtiyaç olduğuna ve şartsız sevmenin önemine değinen Vakkasoğlu, "Efendimiz, yaşadığı tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen ailesine, özellikle de eşlerine karşı daima güler yüzlü davranırdı. O, toplumda yüzü en çok gülen kişiydi." dedi.

Reklam
Reklam

Aile içi şiddetin tırmandığı bu günlerde böyle programların önemli olduğunu belirten Burhan-Der Başkanı Salih Güzel de, “Toplumun O’na ve O’nun sevgisi etrafında birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu yüzden bu yıl, geçmiş senelere nazaran daha çok yerde etkinlikler düzenlemeye gayret ettik. Halkımızın bu programlara teveccühü de bizleri bir hayli memnun etti.” dedi. Yrd. Doç. Dr. Veli Öztürk ise, "Hz. Muhammed (SAV)'in Eğitimci Kişiliği" konulu bir konferans verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: