Burhan Kayatürk’ten Deprem Yıldönümü Açıklaması

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, yıkıcı depremin birinci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.Yayınladığı...

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, yıkıcı depremin birinci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Yayınladığı açıklamasında ‘dünya küçülürken, Van büyüyor’ sözleriyle başlayan Burhan Kayatürk, yıkıcı ilk depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı. Kayatürk, “Düne dönüp bakınca o zor günlerden umut veren bugünlere gelmiş olmamızı şükürle karşılıyorum. Yıkılan, yıkılmasa dahi hasar gören binalar ve canını kaybeden insanlarımızın verdiği üzüntüyle beraber sarsıntılar nedeniyle evlerine haklı olarak girmeye çekinen yüz binlerce Vanlı çok zor günler geçirdi. İkindi vaktine yakın bir zaman diliminde gerçekleşen depremin akşamına kalmadan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yanımızda ve yanı başımızda 75 milyonun desteğinin öncüsü ve afetin şokunu çok yeni yaşamış Vanlıların hamisi olarak görmek, bu zorlu dönemin en başından bugüne bize büyük moral ve destek verdi. Ülkemizin köy, bucak demeden dört bir yanından sizlerin sıcaklığıyla ve dünya ülkelerinin çoğunluğundan yardım TIR’ları ve uçaklarının haberini almamız dirayetli duruşumuza ve gece gündüz demeden gücümüz yettiğince koşturmamıza ayrı ayrı vesile oldular. Bu güzel ülkenin insanlarına ve bizleri yalnız bırakmayan dünya halklarına teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün gelinen nokta ve hızla toparlanmanın büyük bir başarı olduğunu ifade eden Kayatürk, “Bu başarı bize destek olan 75 milyonun ve bu desteği arkasında hissederek memleketine sırtını dönmeyen, yüreği Van aşkıyla yanıp tutuşan Vanlıların ve Van dostlarının başarısıdır. Ayrıca bu başarı aynı zamanda AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’deki değişiminin ve ilerlemenin en bariz özetidir. Yakında büyük şehir statüsüne kavuşuyoruz. TOKİ’nin hız ve nitelik bakımından, Van rekoru adıyla tarihte yer bulacak afet konutlarımıza vatandaşlarımız taşınıyor ve afet sonrası hızlı bir şekilde kurulan ve dünyaya içinde pratik bir model olacak olan konteynır kentler artık kaldırılmaya başlandı. Organize sanayi bölgemizde yatırımcılar yer için sıra bekliyor. Türkiye’nin öncü tekstilcileri tekstil kentte yer almak için sabırsızlanıyor. Türkiye’nin en iyi okulları hayırseverlerimizin katkılarıyla hizmete açılıyor. Üniversitemizin kayıtlarında kontenjanların neredeyse tamamına yakınına başvuru oluyor ve hatta artık ikinci bir üniversite açılmasını konuşuyoruz. Kentimizin içme suyu şebekesi yenileniyor ve kilometrelerce öteden su getirip şehrimizin içme suyu sorununu çözüyoruz. Edremit şahane bir sahil şeridiyle Türkiye’nin en gözde ilçelerinden birisi haline geliyor. Erciş yeni bir cazibe merkezi olarak yükseliyor. Tarihimiz ve kültürümüz yapılan çalışmalarla yeniden gün yüzüne çıkıyor. Beş yıldızlı oteller yükseldikçe şehrimizin çehresi de değişiyor. Dünyada yatırımlar hız kesip durma noktasına gelmişken, Van’da hem kamu hem de özel sektör yatırımları durmadan ve artarak devam ediyor. Dünyada şu an ciddi bir ekonomik durgunluk olduğu hepimizin malumu. Türkiye’nin ekonomisi dünya ekonomisinin bu durumuna karşın istikrarını bozmadan büyümeye devam ediyor. Depremlerden sonra yapılan yatırımlar ve teşvik paketinden sonra yatırımcıların istekliliği ve AK Parti iktidarının geniş vizyonuyla; dünya küçülürken,Van büyüyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Depremlerin herkes için büyük birer şok olduğunu da ifade eden Kayatürk, “Biz AK Parti Van milletvekilleri ilk zamanlar hemşehrilerimizin barınma sorunlarını çözmek için adeta tüm enerjimizle canla başla çalıştık. Bu çalışmalarımız devam ederken, sadece bu çalışmalarla uğraşmadık Van’ın hızlıca toparlanabilmesi için sivil toplum örgütlerimizle bakanlarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. Bireysel olarak da bugüne kadar başta Başbakanımız ve bakanlarımız olmak üzere, bürokratlara ve özellikle memleketimize yatırım yapmaları konusunda Türkiye’nin farklı yerlerindeki yatırımcılara ve girişimcilere ziyaretlerde bulunduk ve bulunmayı sürdüreceğiz. Bilinmesini isterim ki Van’ın geleceği ve bir bütün olarak kalkınması hepimizi yakından ve öncelikli olarak ilgilendirmektedir. Depremin yıldönümü olan 23 Ekim günü Başbakanımızın teşrifleriyle bir dizi yeni açılışlar yapılacaktır. Tüm yeniliklerin ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca deprem felaketleriyle kaybettiğimiz ve afet nedeniyle Van’dan ayrılıp memleketi dışında ebediyete intikal eden tüm hemşehrilerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diler, Van’dan ve Vanlılardan desteğini ve duasını esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz