Burhan Öcal ile "Oynamaya Geleceksiniz"

Dünyanın en hızlı parmaklarına sahip perküsyon sanatçılarından olan Burhan Öçal ile yetenekli Roman müzisyenlerden oluşan "Trakya All Stars" grubunun yeni albümü "Oynamaya Geldik" 28 Aralık'ta müzik marketlerde yerini aldı.

Albümün belirleyici özelliği Balkanların müzikal zenginliğiyle hayat bulması. "Oynamaya Geldik" te vurmalı ve nefesli çalgıların etkili kullanımıyla, Balkan soundu ağırlık kazanıyor. Müzikal altyapı ise yine, Tunus asıllı Fransız müzisyen Smadj'ın ellerinde.

Hareketli Roman ezgileri ile eğlenceli, coşkulu bir albüm

Reklam
Reklam

"Hayatım boyunca yaptığım müzik, kendimi ve geçmişimi aramanın yolu oldu. Kendi insanlarımın müziğinden yola çıkıp evrenseli yakalamaya çalışıyorum" diyen Burhan Öçal, Oynamaya Geldik'te yine hareketli Roman ezgilerini ele alıyor; Trakya ve Balkanlar'ın anonim eserlerini geleneği bozmadan yorumluyor.

Albümün altyapılarında imzası olan Smadj,oryantal - elektronika alanında sınır tanımayan yaklaşımıyla "Kırklareli İl Sınırı"nda olduğu gibi "Oynamaya Geldik"'te de yeni deneyimlere girişmekten kaçınmıyor. Burhan Öçal'ın yorumu ve Smadj'ın düzenlemeleri, yöresel Roman ezgilerini dünyaya taşıyor.

Müzikalite ve ışıltısıyla çok tanıdık; sürpriz düzenleme ve parça seçimleriyle şaşırttığı kadar eğlendiren "Oynamaya Geldik", Romanların gündelik hayatlarından kesitler aktarıyor.

"Oynamaya Geldik" dinleyicisini, Roman kültürüne tanıklık etmeye çağırıyor, "Karabiber" parçasında bir gelinin anlattıklarına kulak veriyor; "Kayınço" da eniştenin her daim içen kayınçosuna sitemini dinliyoruz. "Zigoş", aynı Türk kızına aşık olan Abidin isimli bir Türk ve Gurgule isimli bir Yunan'ın karşılıklı aşık atmalarını anlatıyor.

Reklam
Reklam

"Opaz" isimli şarkı, dinleyiciyi Roman düğünlerinin karşılıklı atışma, sitem ve vaatlerini barındırıyor. "Sülo" da, Romanların günlük yaşantılarından ögeler yer alıyor.

Albümde ayrıca, grup üyelerinin dört yeni bestesi de yer alıyor. Vokalli parçaların ağırlık kazandığı "Oynamaya Geldik"'te, Trakya ekibine yeni katılan 14 yaşındaki Burcu da ses rengi ve etkili yorumuyla dikkat çekiyor.

Burhan Öçal & Trakya All Stars feat. Smadj projesinin yeni albümünün ilk konseri Nokia N Series'in katkılarıyla 25, 26 ve 27 Ocak'ta Babylon sahnesinde.