Burhaniye De Çiftçilere Teknik Elaman Desteği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tarımsal Yayım Geliştirme Projesi kapsamında köylere verilen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler,...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tarımsal Yayım Geliştirme Projesi kapsamında köylere verilen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, çiftçi ve hayvancılara yardımcı olurken, köylerde kurslar açılacağı bildirildi.

Pelitköy beldesinde görevli Mühendis Yıldırım Açan’ı ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, çiftçiler için alternatif ürün olanaklarını araştırdıklarını söyledi.

İlçeye bağlı bazı köylerde ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin görevlendirildiklerini anlatan Müdür Dursun Okur, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüyle işbirliği yaparak çiftçilerin bilgilerini artırıcı kurslar açacaklarını söyledi. Ziraat mühendisi Yıldırım Açan’dan bilgi alan Müdür Dursun Okur, “Pelitköy, Yabancılar, Subeylidere, Börezli, Çoruk ve Karadere köyleriyle İskele Mahallesinde birer elaman görevlendirildi. Yöremizdeki çiftçi ve hayvancıları bilinçlendirmek için çalışıyoruz. Bunun için de köylerimizde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle değişik kurslar açmayı planladık. Çiftçilerimizin gelirini artırmanın yollarını arıyoruz” dedi. (BT)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: