Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi, Anne Sütüne Dikkati Çekti

Burhaniye Toplum sağlığı Merkezi'nde, annelere, anne sütünün önemi hakkında bilgiler verildi.

Burhaniye Toplum sağlığı Merkezi'nde, annelere, anne sütünün önemi hakkında bilgiler verildi.

Burhaniye Toplum sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Faruk Kendigelen, anne sütünün bebek için en ideal seçenek olup, faydalarının bebeğin karnını doyurmasının çok ötesinde olduğunu belirtti.

Bebeğin ilk 6 ayında hemen hemen tüm beslenme ve vitamin ihtiyaçlarını tek başına karşılayan anne sütünün, içerdiği pek çok yararlı maddeyle de bebeği çeşitli hastalıklardan koruduğunu vurgulayan Kendigelen, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Anne sütü eşsizdir. Bu hastalıklara karşı bebeğinizi koruyan başlıca madde, anne sütündeki bir proteindir. Bu protein, anne sütünde ve özellikle de kolostrum adını verdiğimiz ilk zamanlardaki sütte bol miktarda bulunur. Ayrıca anne sütü, daha sonraki hayatta ortaya çıkabilecek diyabet, kolesterol, hipertansiyon ve bağırsak hastalıklarının gelişimini önlemede kısmen etkili olur. Anne sütü yerine, çeşitli formül mamalarla ya da inek, koyun, keçi sütü ile beslenen bebeklerde alerjik rahatsızlıklar daha fazla görülür."

Muhabir: Seyhan Kırıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: