Burhaniye’de Baz İstasyonları Güneş Enerjisi Oldu, Cami Minarelerine Çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, cep telefonu iletişim şirketlerin kurdukları baz istasyonları mantar gibi çoğalırken, firmaların...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, cep telefonu iletişim şirketlerin kurdukları baz istasyonları mantar gibi çoğalırken, firmaların ilginç gizleme metotları dikkat çekti.

Vatandaşların tepkilerini aza indirmek için cep teflonu operatörleri, baz istasyonlarını kamufle ederek görünmesini birbirinden ilginç yöntemleri uygulamaya başladılar.

Yeni yeni direklerin artarak devam ettiği Burhaniye’de bazı şirketler de cami minarelerini de kullanmaya başladığı görüldü. Burhaniye Belediye Meclisi şehir içindeki baz istasyonlarının yapılmaması ve yapılanların kaldırılması yönünde karar almasına rağmen GSM şirketleri yeni yöntemlerle baz istasyonlarını şehir içinde bulunan evlerin çatısına gece operasyonları ile kurmaya devam ettikleri ifade edilid. Son olarak Öğretmenler Mahallesi Cihat Alpan Caddesinde bulunan bir evin çatısına bir gecede dikilen baz istasyonu çevre sakinlerini çileden çıkardı. Güneş enerjisi sistemi görünümü verilerek dikilen baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen çevre sakinleri, “Birileri para kazanıyor ama, bizlerin ve kendilerinin sağlıklarını düşünmüyorlar. Bunların önlenmesini istiyoruz. Yetkililerin bunları görmelerini istiyoruz” dediler. (BT)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz