Burhaniye'de Dar Gelirli Annelere Ücretsiz Çocuk Arabası

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, mahallelerde ücretsiz sağlık taraması yapan belediye tabipliği, bebekleri de unutmadı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, mahallelerde ücretsiz sağlık taraması yapan belediye tabipliği, bebekleri de unutmadı.

Dar gelirli annelere bebek bezi ve süt yardımı yapan belediye tabipliği şimdi de bebek arabası dağıtmaya başladı. Başlattıkları 'Adiloş Bebe' programı gereğince hiçbir çocuğun mahrum kalmamasını istediklerini bildiren belediye tabibi Dr. Cengiz Kaypak, "Her çocuk eşit koşullarda hayatın merdivenlerini tırmanmalıdır. En azından beslenme barınma ve eğitim gibi insanca yaşam koşullarına kavuşmalıdır. Bunun için tüm çocukların bebekliklerinde bir arabaları olmalıdır ve doyasıya süt içmelidirler. Sağlıklı beslenmelidir. Eğitim olanaklarından eşit faydalanmalıdır. Yani bütün çocuklar tüm fırsat ve imkanlardan eşit yararlanmalıdır. Bizim çabalarımız bir parça da olsa bu amacın değirmenine su taşımaktır. 'Adiloş Bebe' programı gereğince araba sahibi yaptığımız bebekler cadde ve sokaklarda daha rahat geziyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz