Burhaniye’de Develere Havut Giydirme Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, havaların soğumasıyla birlikte güreş develerine havutları giydirilirken, bunun için düzenlenen törende de...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, havaların soğumasıyla birlikte güreş develerine havutları giydirilirken, bunun için düzenlenen törende de büyük coşku yaşandı.

Deveciler Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen törende merkez Koca Cami de okunan mevlidin ardından Ören yolundaki Anena’ya gelen develer antrenman güreşi yaparken, törene gelen vatandaşlara da lokma ikramı yapıldı. Düzenlenen geleneksel Havut Giydirme Töreni’nde büyük coşku yaşandı. Havutlanan develer birer birer Arena’nın yolunu tutarlarken merkez Koca Camide de mevlit okundu. Deve Güreşleri Arenası’nı dolduran vatandaşlara lokma ikramı yapılırken arenanın çevresi de panayır yerine döndü. Çanakkale’nin Ezine ilçesinden ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar da Burhaniyeli devecileri yalnız bırakmadı. Arena da düzenlenen antrenman güreşlerinde de büyük heyecan yaşındı. 2012 yılı havut hayrını yaptıklarını anlatan Deveciler Derneği Başkanı Kamil Midilli, “2012 yılı havut hayrını yapıyoruz. Camide mevlit okuttuk. Şu anda da lokma dağıtıyoruz. Develer güreşiyor. Sezona hazırlanıyoruz. 27 Ocak’ta güreşimiz var. Develer de yeni kızmaya başladı. Bu tarihe kadar onları hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Deveci Murat Aydınlıgil de, “Buraya gelenler hem eğleniyor hem de güreş izliyor. Develer en iyi şekilde bakılıyor. Hayvanları seviyoruz. Sakatlık ve kaza olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Hastalanan hayvanlar için de Bursa ve Aydın da hayvan hastaneleri var. Veterinerler de bunlarla ilgileniyorlar. Bu etkinliğin hayra vesile olmasını diliyoruz. Sahiplerini ve buraya gelenleri Allah korusun. Bu gelenek sürecek. Hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.

Deveci Tunay Yanbakan da, “Havut hayrı yaparak sezona başladığımızı gösteriyoruz. Bu hayvanlara gereken özeni gösteriyoruz. Damlarda halı ve klima bile var. Onlara gösterdiğimiz özeni kendimize göstermiyoruz. Bu kadar hayran kitlesi olması da bizi sevindiriyor. Tüm halkımızı güreşlere bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: