Burhaniye'de Hastalıklı Fidana Geçit Yok

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince ilçede meyve fidanı satıcıları denetlendi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince ilçede meyve fidanı satıcıları denetlendi.

Denetimler sırasında bitki pasaportu bulunup bulunmadığına bakıldığını bildiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, kök uru ve nematot görülen fidanların da imha edildiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Mustafa Atik tarafında yapılan denetimlerde hastalıklı fidana rastlanmazken, meyvelik kuracak olan çiftçilerin toprak tahlili yaptırmaları istendi. Fidancı denetimlerinin yaklaşık 2 aydır devam ettiğini bildiren müdür Dursun Okur, "İlçemizde hastalıklı fidan satışına müsaade etmiyoruz. Denetimlerde bitki pasaportu olup olmadığına bakılırken hastalık olup olmadığı da araştırılıyor. Bu güne kadar hastalıklı fidana rastlanmadı. Yöremizde dikim sezonunun da sonuna gelindi. Meyvelik kuracak çiftçilerimizin toprak tahlili yaptırmalarını istiyoruz. Fidan denetimleri devam edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz