Burhaniye’de Tariş Kapasite Artırıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sezonda bu güne kadar 110 bin çuval zeytin işleyen Tariş Zeytinyağı Fabrikasında...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sezonda bu güne kadar 110 bin çuval zeytin işleyen Tariş Zeytinyağı Fabrikasında günlük işleme kapasitesi 350 tona çıkıyor.

Makine alımı için İtalyan Amenduni Firmasıyla anlaşma yapan 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Fikret Akova, dünyanın son teknolojiye sahip makinesini satın aldıklarını söyledi. İtalyan Amenduni Nicola Firması Genel Müdürü Michele Stillavati ile bir araya gelen Başkan Akova ve yönetim kurulu üyeleri sıkı bir pazarlığın ardından günlük 80 ton kapasiteli bir makineyi vererek yerine 150 tonluk yeni bir makine satın aldı. Amenduni Rex 350 tipi makinenin dünyanın en yüksek kapasiteli ve son teknoloji decanteri olduğunun altını çizen Başkan Akova, “Günlük 280 ton olan zeytin işleme kapasitemizi 350 tona çıkarıyoruz. Bu yıl rekor kırdık. Bu güne kadar en çok 90 bin çuval olan zeytin işleme kapasitemiz, şimdiden 110 bin çuvalı geçti. Yeni makinemizi jönümüzdeki sezonda hizmete sokmayı planlıyoruz. Zeytin üreticilerine ve Tariş ortaklarına hayırlı uğurlu olsun” dedi. İtalyan Genel Müdür Michele Stillavati ile el sıkışan Akova, konuğuna zeytin rozeti taktı. Genel Müdür Stillavati, Burhaniye Tariş yönetimini İtalya’ya davet etti. Yeni makine için 340 bin euro ödenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz