Burhaniye’de Turizmciler Bizimköy Müzesi’ni Tanıtacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Nurdaş Yılmaz’ın sahibi olduğu Bizim Köy adlı hareketli müzenin tanıtımı için bir...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Nurdaş Yılmaz’ın sahibi olduğu Bizim Köy adlı hareketli müzenin tanıtımı için bir araya geldi.

Turizm Danışma Bürosunda bir araya gelen seyahat firması sahipleri, tanıtımda birlikte hareket etme kararı aldı. Kaymakam Ali Uslanmaz’ın talimatıyla bir araya gelen seyahat acentesı sahipleri, Bizim Köy Müzesi’nin tanıtımına destek verme kararı aldı. Turizm Danışma Büro Sorumlusu Erkan Bildirici’nin başkanlığında yapılan toplantıya Cep, Emi, Ermuya, Zefira, Burhaniye Seyahat Acenteleri katıldı. Bizim Köy Müzesi sahibi Nurdaş Yılmaz, acente sahiplerini bilgi verdi. Müzenin oldukça zengin olduğunu anlatan Yılmaz, “Bizim Köy Etnografya Galerisi’ adını verdiğimiz müzeyi gezen herkes kendi köyünden bir şeyler bulabiliyor. Öğretmenler Mahallesi yakınındaki E-87 Karayolu üzerinde 300 metrekare alana kurulan müzede sergilenen tüm unsurlar hareketli. Müzeyi gezmeye gelenler de kendi köylerinden bir şeyler bulduklarını, 50-60 yıl geriye gittiklerini belirterek, herkesin burasını gelip görmesini tavsiye ediyorum. Seyahat acentelerinden kültürel yatırıma sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Turiz Danışma Bürosu Sorumlusu Erkan Bildirici de, “Müzeler tarihi, kültürü, örf ve adetleri gelecek kuşaklara aktaran, kültürel ve tarihsel değeri olan nesnelerin sergilendiği yerlerdir. Bilim ve sanat ürünlerini, yer altı yer üstü zenginliklerini sergilemek için oluşturulmuş kurumlardır. Ülkemizin ulusal değerlerinin oluşumuna katkı sağlar. Böyle bir yatırımın Burhaniye’ye yapılması çok önemli. Bu nedenle paket turları ve günü birlik tur programlarına müzeyi de eklemelerini ve müşterilerine gezdirmelerini ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. .

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: