Burhaniye’deki Sel Mağduru Aile Yardım Bekliyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 2 Kasım da meydana gelen selde eşyaları harap olan ve evleri zarar...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 2 Kasım da meydana gelen selde eşyaları harap olan ve evleri zarar gören aile yardım bekliyor.

40 gün önce ameliyat olan Burhaniye Devlet Hastanesi temizlik görevlisi Ensar Yaya, hastaneden taburcu olduğu gün evini sel basınca hastane odasına yerleştirildi. Selde eşyalarını kaybeden ve oturduğu evde de çatlaklar meydana gelen aile hastane odasına yerleştirildi. 4 kişilik Yaya ailesi yardım bekliyor. İskele Mahallesi Hacazade Durağı Küme evleri 40 numarada oturan Yaya ailesi 2 Kasım da yaşanan el felaketinde eşyalarını kaybederken evleri de zarar gördü. Kaymakam Ali Uslanmaz’ın girişimleriyle hastane odasına yerleştirilen Yaya ailesi yardım bekliyor. Evdeki eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini ve evin duvarlarında da çatlaklar oluştuğunu bildiren Fatoş Yaya, “Eşim ameliyat olmuştu. Taburcu olduğu gün de bu felaket başımıza geldi. Bizi buradan iş makineleriyle çıkardılar. Ev kayınpederimin eviydi. Şu anda eşim ve çocuklarımla hastane odasında kılıyoruz. O da ne kadar kalabiliriz. Ortada kaldık. Eşim hasta. Eşyalarımız gitti. Ev perişan. Belediye duvarlar çatlak olduğu için buraya girişimizi yasakladı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Yardım bekliyoruz. Hayırseverlere sesleniyorum” dedi. 40 gün önce ameliyat olduğunu bildiren 38 yaşındaki Ensar Yaya da” 40 gün önce bel fıtığı ameliyatı oldum. Hastaneden izinli olarak çıkıp evime gittiğim gün sel oldu. Çocuklarımla birlikte 14 gündür hastanede kalıyorum. Çocuklar enfeksiyon kaptı. Yardım bekliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: