Burhaniyeli Çoban Muhtar İlgi Çekiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Şarköy de muhtar Rıfat Ergün, muhtarlığın yanı sıra kendine ait koyun...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Şarköy de muhtar Rıfat Ergün, muhtarlığın yanı sıra kendine ait koyun sürüsünün çobanlığını da yapıyor.

İlçeye 2 kilometre uzaklıkta 800 nüfuslu Şarköy’deki ağılında koyun ve keçinin yanı sıra çeşit çeşit kümes hayvanları da besleyen muhtar Rıfat Ergün, hayvan beslemenin ve çobanlığın kendisini dinlendirdiğini söyledi. 55 yaşında 3 çocuk ve 2 torun sahibi Şarköy muhtarı Rıfat Ergün, adeta bir hayvanat bahçesini andıran küçük çiftliğinde huzur bulduğunu söyledi. İnsanlara hizmet etmeyi sevdiğini anlatan Muhtar Ergün, hayvan beslemeyi herkese tavsiye ettiğini anlattı.

Reklam
Reklam

9 yıllık muhtar olan Rıfat Ergün, “Zeytinci bir köyde yaşıyorum. Zeytin yıldan yıla masrafını karşılamaz oldu. Koyunculuk çok iyi. Bereketli bir iş. İşimi severek yapıyorum. Stresli olduğum zaman buraya geliyorum. Kaz ördek ve tavuklar da var. Organik yumurta ve et üretiyorum. Ete süte para vermiyorum. Her çeşit hayvan besliyorum. İşimi severek yapıyorum. Bereketli bir iş. Hiçbir şeyi dışardan para verip almıyorum. Stres atıyorum. Huzur buluyorum. İşimden memnunum. İnsanlara tavsiye ederim. En azından 5 tavuk beslesinler. Bunu söylemekten ziyade yaşamak lazım. Bu bereketi bulmak için ekiliş de yapıyorum. En önemlisi stres atmak. Bu yıl Cenabı Allah verdi. Ot bol. Her yönden söylenecek çok şey var. Muhtarlığı ve insanlara hizmet etmeyi çok seviyorum. Çok şükür işimiz iyi. Bir nene dede yaşıyoruz. Bu çok güzel bir iş. Bunlar zevk veren uğraşlar. Böyle bir işe girdiğinde insan kötülüklerden de uzaklaşır. Güzel şeyler bunlar. Bir işi severek yapmak çok daha güzel” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz