Burhaniyeli Kadınların Kooperatif Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye Gençlik Merkezi etkinlikleri kapsamında Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen, Burhaniye Zeytin,...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye Gençlik Merkezi etkinlikleri kapsamında Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen, Burhaniye Zeytin, Kadın, Kültür ve Çevre İşletme Kooperatifi Kuruluş Şenliği’nde büyük coşku yaşandı.

Yaklaşık 2 ay önce kurulan kooperatifin tanıtımı amacıyla düzenlenen şenlik büyük ilgi gördü. Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen eğlencede açılış konuşmasını kooperatif adına yapan kurucu üyelerden Yasemin Özcan, kooperatifin kuruluş serüvenini anlattı. Kooperatifin önemli çalışmalara imza atacağını anlaktan Özcan, “Yönetim kurulumuz Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Merih Hacer Turgut, Lütfiye Eren, Özlem Tezcan, Aliye Çolak, Arzu Aylin Savut’dan oluşmaktadır. Kooperatifimizin kuruluş amaçları arasında faaliyet alanları oluşturmak, üretim, hizmet, eğitim çalışmaları ekonomik güçlendirme faaliyetleri, ortak sorunlar için örgütlenme, kadınlar için bilgi merkezi oluşumu ve sosyal kültürel çalışmalar yapmak yer almaktadır. Hedeflerimiz ise dar gelirli kadınlara ekonomik gelir oluşumunu sağlamak ve ürettiğini satabileceği alanlar oluşturmaktır. Aynı zaman da istihdam ve istikrar sağlamak olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

KURULUŞ KUTLAMALARI TAM BİR ŞENLİK HAVASINDAYDI

Yasemin Özcan’ın konuşmaları ardından sahneye çıkan Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi yurdun değişik yörelerinden derlenmiş potpori oyunlarıyla katılımcıları coşturdu. Oyunlarına tüm katılımcı bayanları dahil ederek devam eden halkoyunları ekibi, katılımcıları coşturdu. Daha sonra sahneyi sanatçı Anıl aldı. Bir birinden güzel ve hareketli eserler seslendiren Anıl bayanların gönlünce eğlenmelerini sağladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: