Burkay, Kürt halkı artık silahların susmasını istiyor

Burkay,Kürt halkı artık silahların susmasını istiyor

Burkay,Kürt halkı artık silahların susmasını istiyor

ADANA(İkrarHaber)-Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Adana il başkanlığının Çukurova park Otel’de düzenledikleri ,Kürt sorunu ve Demokrasi konulu panelde konuşan Genel Başkan Kemal Burkay,Türkiye’de bazı şeylerin artık değiştiğini ve Kürt halkının artık silahların susmasını istediğini söyledi.

Burkay konuşmasında AKP iktidarı,Kürt sorununun çözümü için başlatmış olduğu yeni girişiminde başarı şansının olduğunu dile getirirken,AK Parti hükümetinin’de silahların susmasını istediğini ifade ederek, daha önceki iktidarların buna yanaşmadığını savundu.

Reklam
Reklam

Fakat, geçmişte olduğu gibi bu süreci provoke etmek için ellerinden geleni yapacak olanlar çıkabilir,önemli olan bu konuda uyanık olmak ve bu tür çabaları engellemek lazım.” dedi.

Burkay,PKK üyesi üç kadının fransa’da öldürülme konusuna’da değinerek,cenazelerin bir olgunluk içerisinde Diyarbakır’da kaldırılmış olması taktire şayan,Kürt halkı olgunluk içerisinde hareket ederek proveke etmek özlemi içerisinde olanlara fırsat vermemiş olduğunu söyledi.

HAK-PAR’ın Kürt sorunun çözümü konusunda kendisine özgü bir programa sahip olduğunu vurgulayan Burkay, ‘eşitlik’ temelinde bir çözüm istediklerini,barışçıl yöntemleri önlerine koyduklarına işaret ederken,“Bazıları ‘silahlar olmazsa kim bizi ciddiye alır’ diye düşünüyorlar,kazanımları silahlı mücadelenin ürünü olarak gösteriyorlar.

Oysa siyasi mücadeledeki hayatının 50 yılı bulduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;1960’lı, 70’lı yıllarda barışçı şekilde hızla gelişen bir hareketin içindeydik. Kürt hareketi o dönemde barışçı yöntemlerle taleplerini dile getiriyordu. Bundan ürken sistem bizleri hep önlemeye çalıştı. Gözaltına alındık,tutuklandık,baskılar gördük.

Reklam
Reklam

12 Mart, 12 Eylül darbesini yaşadıklarını açıklayan Burkay,Bu darbelerin amacı gelişen sol hareketi ve canlanan Kürt hareketini önlemek, ezmek olduğunu bu nedenle 12 Eylül’de sistem ‘sağın ve solun’ içine sızarak, birbirine düşürdü.Bura’da amaç barışçıl şekilde gelişen kitle hareketini ezmekti. Toplum olarak çok büyük acılar çektik. Sadece Kürtler değil, Türkler de çok büyük zararlar gördüğünü açıkladı.

Burkay konuşmasının son bölümünde,Silahların susmasının siyasetin normalleşmesini getireceğinin altını çizerek, son yıllarda askeri vesayetin gerilediğini söyleyerek bitirdi.

Haberle ilgili video izle : youtu.be/ui468oXoH6c

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: