Burmak ne demek? Burmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Burmak kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Burmak kelimesi ne demektir?

İnsanlar kendilerini ifade ederken farklı kelimeler tercih ederler. Yaşanan diyaloglar esnasında bazı sözcükler ilk kez duyulabilir. Bazılarının ise duyulduğu halde anlamlarına vakıf olunmayabilir. Bu noktada kelimelerin anlamları incelenerek nerede, nasıl kullanılacağı öğrenilmek istenir. Bu noktada merak edilen kelimelerden biri de Burmak kelimesidir. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten Burmak kelimesi ne anlama gelir?

Burmak Ne Demek? Burmak TDK sözlük anlamı nedir?

  • Burmak kelimesinin TDK sözlüğe göre 5 farklı anlamı vardır.
  • Burmak kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Burmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. -i Bir şeyi iki ucundan tutup ekseni etrafında ters yönlere çevirerek bükmek
  2. İğdiş etmek
  3. Ağza kekre tat vermek
  4. Mide, bağırsak sancımak
  5. Acıtmak

    Burmak Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Bazı sıkı zamanlarda öyle olur ki sırtımdan çıkan gömleği elimde burup sıktığım zaman, tekneden çıkmış çamaşır gibi zırıl zırıl su akar." - Reşat Nuri Güntekin
    "Bu ayva ağzımı burdu." - ****

Anahtar Kelimeler: