Burnley 1 - 2 Manchester City

İngiltere Premier Lig'in 13. haftasında Manchester City, deplasmanda Burnley'i 2-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Premier Lig'de Manchester City, deplasmanda Burnley'e konuk oldu.

Mücadeleye etkili başlayan konuk ekip, kalesinde beklemediği bir gol gördü. Dean Marney'in ceza sahası önünden mükemmel vuruşunda top Manchester City ağlarına gitti ve ev sahibi ekip 14'te 1-0 üstünlüğü yakaladı.

Bu golün ardından rakip yarı alana daha fazla yüklenen City, kalesinde de hızlı gelişen Burnley ataklarında tehlike yaşadı.

37. dakikada Sergio Aguero, maçta skora denge getirdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin 2. yarısında da City etkili başladı. 60. dakikada Burnley ceza alanında oluşan karambolde savunma topu uzaklaştıramadı. Otamendinin sağ kanattan içeri çevirdiği topa dokunan Sergio Aguero kendisinin ve takımının 2. golünü attı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Reklam
Reklam

Mücadelenin son bölümü nefes kesti... Ancak iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadele 2-1 Manchester City'nin galibiyeti ile sona erdi.

Bu skorun ardından Manchester City puanını 30'a yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Burnley ise 14 puanda kaldı.

Anahtar Kelimeler: