Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Aksoy:

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy, "Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy, "Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Aksoy, Erzurum Adliye binası önününde yaptığı basın açıklamasında, Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak Türkiye'nin 81 ilinde ve ilçelerinde görev yapan yaklaşık 80 bin adliye çalışanları için toplandıklarını belirtti.

Kumu görevlileri hakkında çıkartılan yasalların çoğu zaman çalışanların aleyhine hükümler taşıdığını ifade eden Aksoy, "Bu sistem böyle devam ettiği müddetçe, gelir dağımındaki adalet sağlanamayacağı gibi ülke ekonomisi de istenen refah seviyesine hiç bir zaman ulaşamayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Aksoy, her şeye rağmen adliye personeli ileri demokrasi için ülkesi için vatandaşları için adalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmek sizin çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm yetkililere sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz. Hakkımız olanı, emeğimizin, alın terimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Gurup, basın toplantısının ardından dağıldı.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: