Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Aksoy:

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy, "Hükümet sanığa, müştekiye, mağdura nasıl düzenleme yapıyorsa, adliye personeli için de aynı şekilde

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy, "Hükümet sanığa, müştekiye, mağdura nasıl düzenleme yapıyorsa, adliye personeli için de aynı şekilde düzenleme yapmalı" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığ'ında çalışan personelin mali ve özlük haklarının verilmesi noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı personellerinin zaman farkı gözetmeksizin 24 saat çalıştıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"24 saat üzerinden çalışan kurumların başında Adalet Bakanlığı gelir. Ülkemizde, ceza mahkemeleri kanununda yapılan değişiklikle, sanık yakalandığında, 24 saat içerisinde gece veya gündüz ister gece saat 03.00 olsa bile hakim huzuruna çıkarmak gerekiyor. Hükümet sanığa, müştekiye, mağdura nasıl düzenleme yapılıyorsa, adliye personeli için de aynı şekilde düzenleme yapmalı. Mağdur ve sanığın lehine veya yargılamanın hızlandırılmasına ilişkin güzel bir düzenleme. Bunun uygulayıcıları lehine de aynı güzellikle düzenlemeler yapılmalı."

Reklam
Reklam

Aksoy, Adalet Bakanlığı'nda görev yapan memurların en az yüksek okul mezunu olduğunu ve bir çoğunun doktora yapan kişilerden oluştuğunu ifade etti.

CMK'de, 1940'lı yılların uygulanmalarının bulunmadığını anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:

"Adliyelerde çalışan arkadaşlarımızın çok kalifiyeli elemanlar olması gerekiyor. Artık adliye binalarında çalışanlar bugün eğitim seviyesi asgari yüksek okul mezunu veya fakülte mezunu doktora yapanlardan oluşuyor. Ama böyle bir yerde sen, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 1940'lı yıllarda uygulanan haklarını uyguluyorsan olmaz. Nasıl CMK'da 1940'ların uygulamasını yapmıyorsan, TCK'da 1940'lı yılların uygulamasını yapmıyorsan, o zaman 657'ye tabi memurlar içinde yapmaman lazım."

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: