Büro Memur-sen Genel Başkanı Samsun’da

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Başbakan, Türkiye genelindeki sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesiyle ilgili...

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Başbakan, Türkiye genelindeki sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesiyle ilgili müjde verdi. Bu müjdeyi biz olumlu karşılıyoruz” dedi.

Bir dizi ziyaretler için Samsun’a gelen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sendikasının il başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 96 bin 500 sözleşmeli kamu görevlisinin kadroya alınacağı açıklaması ile ilgili olarak, “Başbakan Erdoğan, Türkiye genelindeki sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesiyle ilgili müjde verdi. Bu müjdeyi biz olumlu karşılıyoruz. Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak sözleşmeli istihdam modellerinin, kamu çalışanlarına mutluluk vermediğini düşünüyoruz. Alandan edindiğimiz izlenimler, böyle olunduğu zaman çalışanın mağdur olduğunu düşünüyoruz. Bizler kadrolu işçi ve kadrolu memur olarak kamuda istihdam modeli oluşturulması gerektiğini hükümete ifade etmiştik. Bunun için bu açıklamayı olumlu görüyoruz. Başbakanın ifade ettiği açıklama yeterli değildir. Hizmet kolunda yer alan 4/C’lilerin istihdam modeli olarak kamuda yanlış değerlendirildiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

2010 yılından itibaren Büro Memur-Sen’in büyüdüğünü ifade eden Genel Başkan Yazgan, “Büro Memur-Sen yükselişine devam ediyor. 2010 yılında başladığı yükselişe bu senede devam etti. Büro Memur-Sen 48 bin üye sayısına ulaşarak Büro hizmet kolunda yetkili sendika oldu. 1 Ağustos - 30 Ağustos tarihleri arasında Büro Memur-Sen toplu sözleşme masasına büro hizmet kolunda çalışanlarımızı temsil etmek üzere hizmet masasına oturacak. Onların hak ve menfaatini koruma mücadelesini vereceğiz. Büro Memur-Sen olarak farkımızı ortaya koyacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz