Büro Memur-sen Genel Başkanı Yazgan:

Büro Memur-Sen, Meteoroloji çalışanlarının sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik bir çalıştay düzenledi. Çalıştay'da konuşan Büro...

Büro Memur-Sen, Meteoroloji çalışanlarının sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik bir çalıştay düzenledi. Çalıştay'da konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Geçen yıl genel yetkiyi aldık. Bu yıl yetkimizi tazeledik. Şimdi sıra toplu sözleşmede. Genel yetkili sendika olarak oturacağımız masadan kazanımlarla kalkacağız” dedi.

Büro Memur-Sen, Meteoroloji çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini TEDAŞ Misafirhanesi toplantı salonunda düzenlediği çalıştayda masaya yatırdı. Çalıştaya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve meteoroloji bölge müdürlüklerinde görev yapan çalışanlar katıldı. Meteoroloji çalışanlarının sorunlarının tartışıldığı çalıştayın sonunda komisyonlar tarafından sorunların çözüm önerilerine yönelik rapor hazırlandı. Rapor, Büro Memur-Sen Genel Merkezi tarafından başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş olmak üzere ilgili makamlara iletilerek sorunların çözülmesi istenecek.

Reklam
Reklam

Çalıştay'da konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, her zaman kamu çalışanlarının hizmetinde olduklarını ifade ederek çalışanların haklarını almak için mücade verdiklerini belirtti. Kuruldukları günden itibaren etkili sendikacılık yaparak birçok kazanıma imza attıklarını kaydeden Yusuf Yazgan, bu kazanımlar ve Büro Memur-Sen teşkilatının özverili çalışmaları sayesinde sürekli üye sayılarını artırdıklarına dikkat çekti. Geçen yıl genel yetkili sendika olduklarını hatırlatan Yazgan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 3 yılda yaklaşık yüzde 200 büyüyerek sendikal tarihte elde edilemeyecek bir başarıya imza attık. Geçen yıl genel yetkili sendika olduk. Bu yıl yetkimizi tazeledik. Şimdi sıra toplu sözleşme masasına oturmada. Bu yıl ilk defa genel yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturacağız. Masadan kazanımlarla kalkacağız. Çankü toplu sözleşme masasına hazırlık olarak hizmet kolumuzdaki taşra teşkilatı bulunan tüm kurumların çalıştaylarını yaptık. Meteoroloji çalıştayı da bunlardan birisi. AR-GE Komisyonumuz tarafından değerlendirilen sorunları toplu sözleşme masasına taşıyacığız. Etkili ve yetkili sendikacılığımız sayesinde kamu çalışanlarının birçok sorununu toplu sözleşme masasında çözeceğiz ve yeni haklar elde edeceğiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: