Büro Memur Sen'de Genel Kurul Heyecanı

Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen'de genel kurul heyecanı yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Gür ve...

Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen'de genel kurul heyecanı yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Gür ve Hasan Basri Çetin'in başkan adayı olarak çıktığı genel kurula katılımın az olduğu gözlendi.

Golden Class'da yapılan Büro Memur Sen genel kurulunda 2 adaylı başkanlık yarışı yaşanıyor. Mevut Başkan Ahmet Gür ve Hasan Basri Çetin'in yönetim listelerinin yer aldığı genel kurulda divan başkanlığına Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol seçildi. Açılış konuşmasını yapan Ahmet Gür, Balıkesir'de Büro Memur Sen'den zamanında çeyrek sendika olarak söz edildiğini ancak gerekli özverili çalışmaların ardından üye sayısının bine yaklaştığını kaydetti. Gür, "Üyelerimizin haklarını korumanın yanında sosyal sorumluluğumuzun bilincinde olup Balıkesir'e katkı sağlayacağını düşündüğümüz en ufak bir harekette en önde yer alacağız. Türkiye'nin gündemi ile ilgili daha demokratik ve daha özgürlükçü bir anayasanın bir an önce yapılması ve dinimizin emri olan başörtüsünün yasal güvence altına alınması siyasi iktidardan taleplerimizdendir" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan adayı Hasan Basri Çetin, "Bizler ülkemizi büyük bir gemi, yaşayanları da bir birere yolcu olarak düşündüğümüzde gemide oluşacak delikleri el birliği ile kapatırken gelir dağılımındaki adaletsizliği yüksek bir seda ile haykırmalıyız. Bizim sendikacılık anlayışımızın gereği en büyük iş verenimiz olan devlete ne düşmanlık besleriz ne de etrafa zarar veririz. Biz sivil toplum örgütü olduğumuzun bilincinde hür ve bağımsız sendikacılık yaparız" dedi.

Her iki başkan adayı birbirine başarılar dilerken, oy verme işleminin 17:00'e kadar süreceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: