Büro Memur-sen’den “28 Şubat'ın İzlerini Silelim” Açıklaması

Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, 28 Şubat failleri yargılanırken eserlerinden de kurtulmak gerektiğini...

Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, 28 Şubat failleri yargılanırken eserlerinden de kurtulmak gerektiğini söyledi.

Kadir Özşahin, 28 Şubat'ın mağdurları ötekileştirilenleri ve milletimizin yüreğindeki acıların devam ettiğini dile getirdi. Baskı, dayatma ve zulümlerin en yoğun uygulandığı, mahalle baskısının zirveye çıktığı 28 Şubat'ın organizatörlerinin yargılanıyor olmasının bu acıyı dindirmediğini belirten Özşahin, acıların dinmesi, yeniden yaşanmaması için kalıcı hamlelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Özşahin, “Bugün bu badire büyük oranda atlatıldı. Ülkemiz normalleşmeye başlıyor. Milletin iradesini ortaya koymasının ve iradesine sahip çıkmasının bir neticesi olarak artık insanlar düşüncelerini, inançlarını, kanaatlerini özgürce dile getirebiliyorlar. Ülkemizde daha alınacak epeyce bir yol vardır. Ancak bu yolun sürdürülebilmesi için herkesin sahip olduğu hakkın değerini bilmesi, onu gereğince sahiplenmesi ve bir sonraki adım için emek harcaması gerekiyor. Darbeler belki bitmiş gözüküyor. Ama darbeci zihniyetin hala yaşıyor olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Geçmişte Cumhuriyet mitinglerine katılmayan kamu görevlilerinin fişlendiğini çok iyi hatırlıyoruz. Bu günde bazı etkinliklere katılmayan Adıyaman Vergi Dairesi Müdürlüğü personeline yönelik olarak aynı baskı ve tehditler devam etmektedir. Müdürleri tarafından etkinliğe katılmayan personelin isimleri alındığı gibi görev yerlerini değiştirmekle tehdit ederek ve aklınca personeli bu şekilde baskı altına alarak sindirmeye çalışmaktadır. Umarız ki, 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın. Tekrar bedel ödenmek zorunda kalınmasın. Bunun yolu da toplumun tamamını kucaklayacak demokratik anayasadır. Milletimizin bu yöndeki beklentisi de en kısa sürede karşılanmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: