Büro-Sen'den ezan sesi hakkında suç duyurusuna tepki

Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, ezan sesini gürültü olduğu gerekçesiyle savcılığa şikayet eden...

Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar, ezan sesini gürültü olduğu gerekçesiyle savcılığa şikayet eden Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Nazan Aydın’a tepki gösterdi.

Harmandar yaptığı açıklamada, ezanın vahiy ile bildirildiğini ifade ederek, uzaya ilk ayak basan astronotların bile uzayda ezan sesi duyduklarını söyledi. Disco ve bar gürültülerinden, düğün halaylarından rahatsız olmayanların ezan sesinden rahatsız olduklarını belirtenlerin psikiyatrik açıdan tedavi görmeleri gerektiğini belirten Harmandar, "1961 yılında ilk giden ABD’li astronot Alan Sheppard uzaya ayak bastığında ezan sesini duyduğunu bildirmiştir. Malezyalı Astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukor uzay istasyonu içerisinde ezan sesini duyduğunu söylemiştir. Hiç kimsenin toplumu bölmeye, toplumda infial uyandırmaya, kargaşa çıkarmaya hakkı yoktur, dini bilgisi olmayanların fetva vermeye hakkı yoktur. Ezan okunduğunda insanın ruhu huzur bulur, beyni daha iyi çalışır, manevi haz içerisinde refaha kavuşur. Bunları hissetmeyen ve toplumu germeye çalışan bu zihniyetleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Harmandar ayrıca, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karar için de savcıya teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: