Bürokraside istifalar başladı

ANKARA (ANKA)- Genel seçimlerin 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacağının açıklanması üzerine kamuda görev yapan bürokratlar istifalarını vermeye başladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan, genel seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etti.

13 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten doktor Rüstem Zeydan, AKP'den Hakkari milletvekili olmak için görevinden istifa etti.

Hakkari'nin güçlü aşiretlerinden Piyanşi aşireti reisi ve Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu olan Rüstem Zeydan'ın aday olacağını açıklamasında babasının bu seçimlerde aday olmayacağını belirtmesinin etkili olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

MEB'de istifa hazırlıkları

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yaklaşık on bürokratın istifa hazırlığında olduğu öne sürüldü.

İstifaya hazırlananlar arasında Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Cemal Taşar, Yatırım Tesisleri Daire Başkanı Abdülsamet Aslan, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Talim Terbiye Kurulu Üyesi Veli Kılıç ve Bakan Çelik' in Danışmanı Mustafa Özgül var. Öte yandan, Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Orta Öğretim Genel Müdürü Kerem Altun ve Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş ise henüz siyasete girip girmeme konusunda kararsız olduğu kaydedildi.

İstifaya hazırlanan bürokratların büyük bir bölümü AK Parti' den aday olmayı planlarken bazılarının ise MHP ve DYP'den aday olacağı belirtiliyor.

Maliye'de seçim rüzgarı

Erken seçim kararı ile birlikte bürokraside istifalar başladı. Maliye Bakanlığı'nda da seçim rüzgarı esiyor. Maliye Bakanlığı'nda milletvekili adaylığı için istifası beklenenler arasında Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın yanı sıra Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı, Maliye Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı da bulunuyor.

Reklam
Reklam

Enerji Bakanlığı'nda Müsteşar Sami Demirbilek, Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen ve Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt Anonim Şirketi Gneel Müdürü Hacı Duran Gökkaya'nın aday olabileceği konuşuluyor. Daha önce yerel seçimler için görevinden ayrılan DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun da isminin geçmesine karşın, Eroğlu'na yakın isimler henüz böyle bir düşüncenin olmadığını belirttiler.

BDDK'dan da eski dönemden kalan üye Kemal Çevik, MHP'den aday olmak için istifasını verdi.

Ekonomi bürokrasisinde seçim rüzgarı yaşanırken, Hazine Müsteşarlığı'nda henüz bir istifa beklenmiyor. Adı milletvekili adayları arasında geçen Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk de, danışmanlarıyla yaptığı toplantının ardından görevinden istifa etmeme kararı aldı. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da aday olacağı kulislere yansırken, yakın çevresi ise görevine devam edeceğini bildirdi.