Burs Ve Katkı Kredisi Başvuru Tarihleri Belli Oldu

2012-2013 öğretim yılında Yurtkur yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler için...

2012-2013 öğretim yılında Yurtkur yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler için başvuru esasları ve tarihleri belirlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 öğretim döneminde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girerek bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanacak öğrencilerin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvurularının, ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren, halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvurularının 02 Temmuz - 05 Ağustos 2012 tarihleri arasında, yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrencilerin başvurularının ise 17 Eylül - 07 Ekim 2012 tarihleri arasında kurumun www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Kurum yurtlarında barınmakta iken devam ettikleri öğretim kurumlarını normal süresinde bitiremeyen (artık yıl) öğrencilerin yurt başvurularının ise daha önce barındıkları yurt müdürlüklerince 10 - 23 Eylül 2012 tarihleri arasında kabul edileceği ifade edilirken, asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtlarının 3 - 14 Eylül 2012 tarihleri arasında, yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtlarının ise 17 Eylül 2012 tarihinden itibaren başlayağı ve bundan sonraki her pazartesi günü ilan edilecek olan yedek listedeki öğrencilere beşer gün kayıt süresi tanınacağı kayda geçildi.

Ayrıca yurtların 10 Eylül 2012 tarihinde hizmete açılacağı da vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz