Bursa 1. Spor Çalıştayı başladı

Bursa 1. Spor Çalıştayı Açılışı Kervansaray Termal Otelde başladı. İki gün sürecek çalıştay, 2012 sonbaharında...

Bursa 1. Spor Çalıştayı Açılışı Kervansaray Termal Otelde başladı. İki gün sürecek çalıştay, 2012 sonbaharında yapılacak olan spor şurasına hazırlık amacı taşıyor.

Çalıştaya başta Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan olmak üzere Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor adamları; sporcular ve alanında uzman kişiler katılıyor. Yoğun bir katılımın olduğu çalıştayda söz alan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, çalıştayın sonbaharda yapılacak olan Spor Şurasına hazırlık amacı taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bursa’da düzenlenen Spor Çalıştayının önemine dikkat çeken Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Hükümetimizin acil eylem planları içinde yer alan konu başlıklarından biri olan ve bu Haziran ayında açıklanacak olan ‘gençlik ve spor belgesinin’ hazırlık çalışmalarının spor başlığı adına birinci adımı Bursa’da atıyoruz.” dedi.

Dönem dönem düzenlenen spor şuralarının ülkede spor politikaları ve spor yönetiminin oluşturulması ve uygulanması adına büyük önem taşıdığına dikkat çeken Mehmet Baykan, “2000 yılında düzenlenen Spor Şurası, 2008 yılında düzenlene Spor Şurası ve olimpiyatlardan sonra 2012 yılı sonbaharında düzenlenecek Spor Şurası öncekilerde olduğu gibi geleceğe yönelik ülke sporunun kilometre taşlarında birkaç tanesidir.” şeklinde konuştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “Bur gün Bursa’da başlayıp, haftaya Ankara’da devam edecek çalıştayların başka bir amacıda son baharda gerçeşleşecek olan Spor Şurasına hazırlık amacını taşıyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, sporun artık dünyada ortak dil olduğuna dikkat çekerek, Bursa’da düzenlenen çalıştayın ülke sporu açısından büyük öneme sahip olduğuna işaret etti. Vali Harput, Galatasaray’ın başarılı olduğu dönemde ülke adına en tanınmış markaların Galatasaray ve Hakan Şükür olduğu örneğini vererek sporunu önemine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Recep Altepe’de, Bursa’nın her alanda büyük ilerleme kaydettiğini vurgulayarak, bu çalıştayın da son dönemde kentte düzenlenen önemli programlardan biri olduğu söyledi.

Oluşturulacak şuralarda görev alacak spor adamları ve bilim adamları çalıştayda ülke sporunun bu günü, geleceği, sorunları ve çıkış yollarını ele alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: