Bursa 2023 Platformu'ndan 16 Vizyon Proje

Bursa 2023 Platformu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimlerini Bursa’nın kader...

Bursa 2023 Platformu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimlerini Bursa’nın kader noktası olarak değerlendirerek, hazırladıkları 16 proje ile Bursa’yı geleceğin vizyon kenti yapacaklarını belirtti.

BTSO'nun, 7 Mayıs 2013’de yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesi, başkan adaylarından Bursa 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, hazırladığı 16 projeyi kamuoyu ile paylaştı. Hilton Bursa Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile hazırlanan vizyon projelerini anlatan Burkay, şehrin geleceğinde sorumluluğu olanları seçimde göreve çağırdı.

Reklam
Reklam

Sosyal ve siyasi sistemler gibi dünya ekonomisinin de köklü bir değişim içinde olduğunu belirterek sözlerine başlayan İbrahim Burkay, dünya e-ticaret hacminin 2012’de 680 milyar dolara ulaştığını belirtti.
BRIC ülkelerinin yükselişte olduğunu belirten Burkay, ticaret ve üretimin Asya-Pasifik ve Sahraaltı-Afrika’ya kaydığına dikkat çekti. Bursa'nın, sanayi ve ticaret alanında uzun vadeli stratejisi olmadığına dikkat çeken İbrahim Burkay, “Bursa’nın otomotiv hariç, hiçbir sektörde öncelikli alanı yok. İmparatorluk başkenti kumaşını taşıyan kent daha üstün bir yarını hak ediyor.” diye konuştu.

Kriz sonrası dönüşen dünyanın, iş dünyasına yeni bir fırsat penceresi açtığını anlatan Burkay, “Bu fırsatı, önünü keserek yakalayamazsak, ardından koşmakla nereye varabiliriz? Bizler, kentin geleceğine inanmış insanlar olarak, Bursa 2023 Platformu’nun gerekliliğine inandık ve bu düşüncemizi kent dinamikleriyle paylaşarak hayata geçirdik. ‘Ben başaramam. Biz başarabiliriz’ dedik.” şeklinde konuştu.

BURSA 2023 PLATFORMU’NUN 16 VİZYON PROJESİ

Reklam
Reklam

Bursa 2023 Platformu Başkanı İbrahim Burkay, başta Payitaht Çarşısı Projesi olmak üzere hazırladığı projelerini şöyle sıraladı: “Üyelerin sağlık konusunda yararlanacağı BTSO Vefa Projesi, Bursa iş dünyasının tek çatı altında toplanacağı Bursa Finans ve Ticaret Merkezi, Sektörel Konseyler Projesi, verimli ve çevre faktörlerini ön planda tutan Yeşil Büyüme Projesi, Bursa'nın modern yüzünü yansıtacak Marka Bulvarı Projesi, Türkiye’nin uzay ve havacılık üssü Bursa'dan Türkiye'nin Gökmen'i yükselecek adı altında Gökmen Projesi, dağınıklığa son vermek ve yaşanan kentsel sorunlara bir çözüm üretmek için Organize Ticaret Bölgeleri Projesi, üyeler ve firmaların gelişimine katkı sağlamak amacıyla BTSO Akademi Projesi, Bursa’nın 2023 hedefi olan ihracatta yüksek teknolojinin payını yüzde 20’ye, orta ve yüksek teknolojinin payını yüzde 95’e çıkarmak için geliştirilen OSB Teknokent Projesi, Bursa’ya Sağlık Serbest Bölgesi Projesi, Küresel Fuar Acentesi Projesi, yurt dışı pazarlarındaki önemli alıcı gruplarını Bursa’ya çekmek için düzenlenen Ticari Safari Programı Projesi, Bursa’yı 2023 hedeflerine taşımak adına Bursa Ticaret ve Sanayi Üniversitesi’ni kurma projesi, sektörde kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak ihtisas enstitüleri ve OSB teknokent şirketlerine Ar-Ge elemanı yetiştirecek projeler, BTSO Değişim Programı ile dünyadan önemli projeler Bursa’ya taşınacak, BTSOBİZ projesi ile BTSO üyeliği daha özel ve ayrıcalıklı bir hale gelecek.”

Reklam
Reklam

"GEMİSİNİ DENİZDE YÜRÜTEN MEHMET, KARADA YÜRÜTEN FATİH’TİR"

Bursa 2023 Platformu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’ya inançları ve Bursa için hayalleri olduğunu ifade etti. Burkay, Türkiye, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girecekse Bursa'nın geleceğin yıldızı olmak adına ‘teknoloji, uzay ve savunma sanayiinin başkenti’ konumunu elde edebileceğini söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılında 75 milyar dolar ihracat yapan bir kent düşlediklerini aktaran İbrahim Burkay, şöyle devam etti: “3 bin 500’e yaklaşan ihracatçı firma sayımızın 7 bin 500’e çıktığını, Türkiye’nin en büyük ilk 500 ticaret ve sanayi kuruluşu (FORTUNE 500-2011) arasındaki 26 olan Bursalı firma sayımızı 75’e yükselttiğimizi, Bursalılar olarak kişi başı milli gelirde 30 bin doları aştığımızı, Uludağ’ı dünyanın kış sporları, Bursa’yı geriatri merkezi yaptığımızı, 50 merkezi kurmuş Bursa’nın, Türkiye’nin Ar-Ge üssü konumuna ulaştığını düşlüyoruz.”

Birilerinin bu hedefleri gerçekçi görmeyebileceğine değinen Burkay, “Belki haklı da olabilirler. Çünkü kötümserler asla hayal kırıklığına uğramaz, bekledikleri şey mutlaka gerçekleşir. Bir şeyi yapmak isteyen yolunu, istemeyen mazeretini bulur. Gemisini denizde yüzdürebilen kaptanın adı ‘Mehmet’ oluyor. Eğer gemilerinizi karadan da yürütebiliyorsanız ‘Fatih’ diye anılıyorsunuz.” dedi.

Reklam
Reklam

Ürettikleri 16 makro proje ve ortaya koyacakları diğer projelerle BTSO'da değişimi gerçekleştirip, Bursa olarak geleceği fethetmek için yola çıktıklarını anlatan İbrahim Burkay, “Başkasının kurduğu oyunun iyi oyuncusu olmak, dünün başarısıydı. Bursa iş dünyasının temsilcileri olarak, oyunun kurallarını biz oluşturalım diyoruz. Kurala uyan değil, kural koyan bir Bursa olalım diyoruz.” şeklinde devam etti.

"BTSO SEÇİMİ BURSA'NIN ‘KADER NOKTASI’DIR"

İnsanlar gibi kentlerin de hayatında ‘kader noktaları’ olduğunu aktaran Burkay, BTSO seçiminin de Bursa'nın ‘kader noktası’ olduğunu ifade etti. Şahsi beklentilerin, ideallerinin önüne geçmesine müsaade etmeyeceklerini aktaran Burkay, “Çünkü Bursa’nın geleceği, kişilerin istikbalinden daha önemli. Hedeflediğimiz Bursa’ya ulaşmak; ancak koltuklara ve makamlara esir olmayan, onlardan güç almayan bir anlayışla mümkün. ‘Katılımcı üye, güçlü BTSO ve kalkınan Bursa’ için tüm iş dünyasını üzerine düşen tarihi görevi yerine getirmeye davet ediyor, oy veren değil, yön veren olmak için 7 Mayıs'ta oyumuza sahip çıkalım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Amaçlarının, seçim kazanmak olmadığının altını çizen İbrahim Burkay, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben bütün çalışmalarda aynı şeyi söylüyorum; ‘beni başkan yapmak izin çalışıyorsanız hakkımı size helal etmiyorum’ diyorum. Bizim hayallerimiz gayet net, biz Bursa için bir vizyon ve projeler sunduk. Bu Bursa’nın hayali ve gerçek istekleri ise bunu biz ekip olarak, liderlik bize düşüyorsa, biz liderlik yapmaya hazırız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: