Bursa AFAD personeline ‘temel afet bilinci’ eğitimi

Bursa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), halkı deprem ve afet konusunda bilinçlendirmek için personelini...

Bursa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), halkı deprem ve afet konusunda bilinçlendirmek için personelini eğitime aldı. Bu kapsamda ‘temel afet bilinci’ eğitimi konusunda Kandilli Rasathanesi'nden destek alındı.

Bursa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde düzenlenen iki günlük eğitim kapsamında, personele deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi veriliyor. Dün başlayan eğitimler bugün tamamlanacak. Eğitim sonunda yapılacak sınavı başarılı şekilde atlatan personel uzman eğitmen olacak.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 95’İ DEPREM TEHLİKESİ ALTINDA”
Eğitim için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen uzman eğitmen Seyhun Püsküllü, düzenlenen eğitimin amacının, halkı afetlere karşı bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Bugün Bursa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ndeki personeli ‘temel afet bilinci’ konusunda eğitmek için buradayız. Eğitmen eğitim programı uyguluyoruz. İlk gün teorik, ikinci gün ise pratik eğitimlerimiz olacak.” dedi.
Eğitimdeki amacın, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ndeki personelin yetkinliğini artırmak olduğuna vurgu yapan Püsküllü, “İki gün süren çalışma sonunda arkadaşlarımızı değerlendirip temel afet bilinci eğitmeni yapacağız. Buradaki amaç, eğitmenlerin mümkün olduğunca halka, bulundukları yerdeki insanlara afet bilinci eğitiminin ne olduğu, depreme nasıl hazırlıklı olunur ve bu konuda neler yapılır gibi konularda daha faydalı eğitim vermelerini sağlamak.” şeklinde konuştu.
Program kapsamında deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitimler verileceğini anlatan Seyhun Püsküllü, “Artık herkes afetlerin bilincinde, Türkiye’nin yüzde 95’i deprem tehlikesi altında. Bu nedenle depreme hazırlıklı olunması gerekiyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Bursa İl Afet Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı da eğitime 33 kişinin katıldığını belirtti. Tarı, şöyle dedi: “Bu eğitim, 2010 ve 2011 yıllarında düzenlenen eğitimlere katılmış personelin temel afet bilinci eğitmeni olabilmesi için düzenlenen eğitimin ikinci aşaması. Temel afet bilinci eğitimini yine Kandilli uzman öğretmenlerinden almıştık. Şimdiki ise 2010 ve 2011 eğitim öğretim yılında Bursa’daki okulların tamamında uygulamak istediğimiz afete hazırlık eğitim çalışmaları kapsamında, eğitmen sayımızı artırıcı program kapsamında Kandilli Rasathanesi’nden destek aldık.”

İki gün sürecek eğitime toplam 33 personelin katıldığını aktaran İbrahim Tarı, "Eğitim sonunda bu personele sınav yapılacak ve sınavı geçenler eğitici olma hakkını kazanacak. Hedef, Bursa’da eğitilmiş daha çok Bursalıya ulaşmak.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz