Bursa Alışveriş Şenliği Indirimle Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geleneksel hale getirilen ‘8. Alışveriş Şenliği’ başladı. Büyükşehir...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geleneksel hale getirilen ‘8. Alışveriş Şenliği’ başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şenlikte vatandaşların gönül rahatlığı içinde alışverişlerini yapabilmeleri için gerekli her tedbiri aldıklarını belirterek, Bursaray saatlerinin de bayram öncesi son 3 gün boyunca gece 02.00’a kadar uzatıldığını açıkladı.

BTSO tarafından geleneksel hale getirilen 8. Alışveriş Şenliği başladı. Bu yıl Orhangazi Parkı Kozahan giriş kapısı önünde yapılan açılış törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su ve Hakan Çavuşoğlu, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır da katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada çarşıdaki ticari hareketliliğin artması bakımından alışveriş şenliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Alışveriş şenliğinin piyasaya hareket getirmek ve nakit para akışının hızlanmasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, ecdadın ilk çarşıyı ve ilk esnaf teşkilatlarını kurduğu Bursa’da bu şenliğin bayram öncesi piyasalara önemli bir hareket katacağına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Bursa’nın atardamarı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, sözlerine şöyle devam etti: “Bursa’nın kalbi burada atıyor. Bu nedenle çarşı ve hanlar bölgesinin tüm değerleriyle ayağa kaldırılması için önemli çalışmaları hayata geçirdik. Reyhan, Kayhan ve çarşı bölgesini baştan sona elden geçirerek çarşılarımızı daha da canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Modern ulaşım sistemleriyle donattığımız bu bölgeye gelen vatandaşlar hem tarihi mekanları tüm güzellikleriyle görecek, hem alışverişini yapacak hem de turizme katkı sağlamış olacak.” Vatandaşların alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabilmeleri için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Başkan Altepe, Temaşa-i Ramazan etkinlikleri nedeniyle gece 01.00’a kadar uzatılan Bursaray seferlerinin bayrama son 3 kala gece saat 02.00’a kadar uzatılacağını sözlerine ekledi.

Son yıllarda sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde kişi başı milli gelir ve gayri safi milli hasıla gibi verilerde önemli bir mesafe kat edildiğini dile getiren Vali Şahabettin Harput da bu sayede Türkiye’nin dünyanın en hızla büyüyen ülkeleri arasında yer aldığını kaydetti. Türkiye’nin lokomotif kenti olan Bursa’da yaşanacak olumlu ya da olumsuz her gelişmenin ülke göstergelerini etkilediğini vurgulayan Vali Harput, ülke göstergelerinin yukarılara taşınmasında Bursa’nın payının da büyük olduğunu söyledi. Alışveriş şenliği sayesinde esnafın özel indirim ve promosyonlar yaptığını kaydeden Vali Harput, “Ancak günümüzde hala alışverişinin bir bölümünü Bursa dışından yapanlar var. Bu durum beni üzüyor. Dışarıdan insanlar alışveriş için Bursa’ya gelirken, Bursalıların başka yere gitmesini kabul etmek mümkün değil. Bursa’da her şeyin en iyisi var, en iyisini yapacak güce ve donanıma sahip esnaf var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KAZANDIĞIN KADAR HARCA

BTSO Başkan Vekili Ali Hazır ise Türkiye’nin en büyük pazarı olan Avrupa Birliği’nin bu yılı küçülmeyle tamamlayacağını belirterek, bu nedenle iç piyasayı canlı tutmanın stratejik açıdan önemli olduğunu kaydetti. Ancak Türk halkının yüzde 45’inin henüz kazanmadığı parayı harcamış durumda olduğunu ifade eden Hazır, “Alışveriş şenliğini bu nedenle nakit ağırlıklı konumlandırdık. İstanbul ve Ankara’da alışveriş şenlikleri sırtını kredi kartıyla harcamaya dayarken, biz gerçekten imkanı ve ihtiyacı olanın alışveriş yapmasını teşvik ediyoruz. Dolayısıyla ülkemizin bu dönemde ihtiyacı olan ‘kazandığın kadar harca’ düsturunu bu şenlik kanalıyla Türkiye ile paylaşmayı çok önemsiyorum.” dedi.

Şenlik hakkında kısa bilgiler veren Hazır, merkez ve ilçelerden 6 bin 207 işyerinin katıldığı şenlikte vatandaşların yüzde 5 ile yüzde 50 arasında indirimli alışveriş imkanı bulabileceğini, her 50 TL’lik alışveriş ile çekiliş hakkı sahibi olacak tüketicilerin de çeşitli hediyeler kazanabileceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da tam da alışverişin hızlandığı bir dönemde vatandaşlara indirimli alışveriş imkanı sağlayan şenliğin hem vatandaş hem de esnaf için çok yararlı olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından şenliği başlatan Vali Harput ve Başkan Altepe, daha sonra Kozahan içinde şenliğe destek veren bir mağazadan ipek kravat aldı. Birçok çeşit arasında kravat seçmekte zorlanan Başkan Altepe, aldığı fişle kampanya görevlilerinin yanına gelerek hediye çekişine katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz